ACHTUNG BABY! Mια παγίδα... έρωτα και εκδίκησης

07.04.2010
ACHTUNG BABY! το έργο της Κατερίνας Δασκαλάκη παρουσιάζεται στη «Μαύρη Σφαίρα», έναν ατμοσφαιρικό χώρο στην καρδιά των Εξαρχείων.

ACHTUNG BABY! το έργο της Κατερίνας Δασκαλάκη παρουσιάζεται στη «Μαύρη Σφαίρα», έναν ατμοσφαιρικό χώρο στην καρδιά των Εξαρχείων.

Ένα έργο για την αγάπη και το μίσος, για τα τηλεφωνήματα σε αγνώστους μέσα στη νύχτα, για την ανυπακοή στη συμβουλή της γιαγιάς «να μην εμπιστευόμαστε ποτέ τους αγνώστους». Μια παράσταση γι’ αυτούς που αγαπάνε μέχρι θανάτου, για τους παθιασμένους και για τους άπιστους, για τα χλιδάτα night clubs και τα ακριβά penthouses, για τα σκηνικά ζήλειας. Ένα σκηνικό στημένο στην εντέλεια για να αποτελέσει παγίδα... έρωτα και εκδίκησης.

Το έργο εκτυλίσσεται σ’ ένα χλιδάτο penthouse στην πιο κακόφημη περιοχή της πρωτεύουσας: πάνω από την κρεαταγορά και τους οίκους ανοχής. Πέντε ήρωες, μέσα στο illustré φόντο του ακριβού διαμερίσματος, κρυμμένοι πίσω από προσεκτικά διαλεγμένα κοστούμια, επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια, ακροβατώντας ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Κάποια στιγμή όμως το παιχνίδι θα φτάσει στο τέλος του. Και τότε θ’ αρχίσει ή θα τελειώσει ο εφιάλτης;

H παράσταση παρουσιάζεται στη «Μαύρη Σφαίρα». Η αίθουσα βρίσκεται στο υπόγειο, το έργο όμως εκτυλίσσεται εφτά ορόφους πάνω από το πεζοδρόμιο. Ο θεατής θα μπει σε έναν ψεύτικο κόσμο που υπόσχεται την αλήθεια ή σε έναν αληθινό κόσμο που απειλείται από το ψέμα; Ο κλήρος πέφτει σ’ αυτόν να αποφασίσει αν θα δει μπροστά ή πίσω από τον καθρέφτη. Είναι όμως όντως δική του η απόφαση; Λίγο πριν από τις δέκα (αληθινή ώρα) και τρεις μετά τα μεσάνυχτα (ψεύτικη), θα κάνει την εμφάνιση του ο Λάρυ στο χλιδάτο υπόγειο-ρετιρέ και τότε όλα θα αλλάξουν. Το παιχνίδι των φαντασιώσεων και της ψευτιάς θα αρχίσει. Δεν τον λένε Λάρυ. Τον λένε Μπίλυ τελικά. Και η πάμπλουτη Άσια θα δει όλον της τον κόσμο να σπάει σε χίλια κομμάτια.

Το έργο είναι μια σκοτεινή φάρσα με αποχρώσεις θρίλερ, που πραγματεύεται την αγάπη και το μίσος, την αλήθεια και το ψέμα.

Eίχε προειδοποιήσει τον άπιστο εραστή της: «Σ’ αγαπώ μέχρι θανάτου. Μην το ξεχνάς αυτό».


ACHTUNG BABY! της Κατερίνας Δασκαλάκη. Από την ομάδα «+ΕΡΓΟ»
«ΜΑΥΡΗ ΣΦΑΙΡΑ»: Ζωοδόχου Πηγής 48, Εξάρχεια, τηλ. 210-9613401, 6945-490013
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Δασκαλάκη
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χριστίνα Κωστέα
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Τότα Σακελλαρίου
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Asmund Skuterud
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Manuela Batas
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αιμιλιανή Αβραάμ
ΠΑΙΖΟΥΝ: (με σειρά εμφάνισης) Λετίτσια Μουστάκη, Κατερίνα Δασκαλάκη, Aνδρέας Λαγός, Μίλτος Σαμαράς, Ράνια Μπριλάκη

ΙΝFO:
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 8 Απριλίου 2010.
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκεύη, Σάββατο από τις 8 Απριλίου ως τέλη Μαίου 2010, στις 9.15
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ευρώ