Ο Δημήτρης Νανόπουλος σε 5 μαθήματα κοσμολογίας

26.04.2010
Το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου» στο πλαίσιο του 11ου κύκλου μαθημάτων του παρουσιάζει μια σειρά 5 διαλέξεων με θέμα την Κοσμολογία και διδάσκοντα-ομιλητή τον καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και ώρα 18.30-20.00.

Το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου» στο πλαίσιο του 11ου κύκλου μαθημάτων του παρουσιάζει μια σειρά 5 διαλέξεων με θέμα την Κοσμολογία και διδάσκοντα-ομιλητή τον καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και ώρα 18.30-20.00. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ
Και εγένετο φως...

Τρίτη 11 Μαΐου
Εισαγωγή στα Στοιχειώδη συστατικά τής Ύλης και τις δυνάμεις τους: Άτομα - Πυρήνες - Quarks / leptons - Ηλεκτρομαγνητικές - Ασθενείς - Βαρυτικές.

Τρίτη 25 Μαΐου
Εισαγωγή στο Standard Μοντέλο (Καθιερωμένο Πρότυπο): Ηλεκτρο-ασθενείς αλληλεπιδράσεις - Ισχυρές αλληλεπιδράσεις. Πέρα από το Standard Μοντέλο: Υπερσυμμετρία - Μεγάλη Ενοποίηση.

Τρίτη 1 Ιουνίου
Large Hardon Collider (LHC), ο μεγαλύτερος Επιταχυντής που χτίστηκε ποτέ...
Τι χρειάζεται; - Δομή και λειτουργία - Τι περιμένουμε να βρούμε;

Τρίτη 8 Ιουνίου
Η Σκοτεινή Πλευρά τού Σύμπαντος. Σκοτεινή ύλη και LHC - Σκοτεινή Ενέργεια.

Τρίτη 15 Ιουνίου
Υπερχορδές: Η Θεωρία τού Παντός; Μια πολύ απαλή εισαγωγή...

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου και θα μεταδίδονται ταυτόχρονα μέσω βιντεοπροβολέα στην παρακείμενη Αίθουσα Τέχνης. Ανάλογα με την ώρα προσέλευσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής αίθουσας.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δίδονται σε όσους / όσες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερεις (4) παρουσίες από τη σειρά των πέντε (5) μαθημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι τις 7 Μαΐου 2010. Το σχετικό έντυπο τής δήλωσης μπορεί να υποβληθεί στα γραφεία τής Στοάς τού Βιβλίου ή να αποσταλεί με φαξ στο 210-3310090 ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της Στοας του Βιβλίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων τού προγράμματος έχει προσδιοριστεί να καταβάλλεται για την παρακολούθηση κάθε σειράς 5 μαθημάτων συνολικά το ποσό των 70 ευρώ. Οι φοιτητές δικαιούνται έκπτωση 30%. Σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν επιπλέον σειρές μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 15% ανά σειρά.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.stoabibliou.gr/ep/index.php