Μήνυμα Μπόκα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Χορού

29.04.2010
Ο Χούλιο Μπόκα (φωτογραφία)υπογράφει το μήνυμα για τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού. «Ο χορός είναι επιστήμη, εργασία, διδασκαλία, επικοινωνία. Με τον χορό εξοικονομούμε λέξεις που πιθανώς δεν θα μπορούσαν να κατανοηθούν ενώ, αντίθετα, δημιουργούμε μια παγκόσμια γλώσσα οικεία σε όλους» λέει.
Το αστέρι του κλασικού χορού, o κορυφαίος χορευτής του «Αmerican Ballet Τheater» και «εθνικός ήρωας» της Αργεντινής, Χούλιο Μπόκα, υπογράφει το μήνυμα για τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού.

«Ο χορός είναι επιστήμη, εργασία, διδασκαλία, επικοινωνία. Με τον χορό εξοικονομούμε λέξεις που πιθανώς δεν θα μπορούσαν να κατανοηθούν ενώ, αντίθετα, δημιουργούμε μια παγκόσμια γλώσσα οικεία σε όλους» λέει. «Ο χορός δίνει χαρά, ελευθερώνει, παρηγορεί τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να πετάξουν σαν τα πουλιά, και τους φέρνει πιο κοντά στον ουρανό, στο ιερό, το άπειρο.

Πρόκειται για μια ανώτερη τέχνη, κάθε φορά διαφορετική. Οπως όταν κάνουμε έρωτα, έτσι και στο τέλος κάθε παράστασης η καρδιά μας χτυπάει δυνατά, προσδοκώντας την επόμενη φορά».

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Γιορτάζεται από την παγκόσμια χορευτική κοινότητα κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.