Περίοδος και σεξ

07.03.2014
Κάνει να έχω ερωτική επαφή με το αγόρι μου κατά τη διάρκεια της περιόδου μου;

Αγαπητή θεία Λουκία γεια σου. Με λένε Ξένια και είμαι 19 χρονών. Θα ήθελα τις γνώσεις σου και την συμβουλή σου. Κάνει να έχω ερωτική επαφή με το αγόρι μου κατά τη διάρκεια της περιόδου μου; Μου φαίνεται περίεργο αφενός που δεν σιχαίνεται και αφετέρου που έχω κι εγώ διάθεση, παρά την περίοδο. Θέλω να σου αναφέρω ακόμη ότι παίρνω αντισυλληπτικά χάπια. Λοιπόν, να κάνουμε σεξ όσο έχω περίοδο ή είναι απαγορευτικό; Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ξένια μου, εφόσον είσαστε και οι δύο υγιείς και φροντίζετε να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής -ήτοι: ούρηση και πλύσιμο των γεννητικών οργάνων με χλιαρό νερό και σαπούνι πριν και μετά την σεξουαλική επαφή- δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αντίθετα, εφόσον έχετε και οι δύο διάθεση, μπορεί να σου κάνει και καλό καθώς ανακουφίζει από τους πόνους που μπορεί να νιώθεις, αφού η ερωτική πράξη δρα χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα και λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο χάρη στις ενδορφίνες που εκκρίνονται από τον οργανισμό.

Εν κατακλείδι, το θέμα εξαρτάται αποκλειστικά από την όρεξη σας. Οι αντιλήψεις ότι δεν επιτρέπεται να κάνεις έρωτα κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας, γιατί υποτίθεται ότι θα βλάψει εσένα ή τον σύντροφο σου, είναι ξεπερασμένες και δεν έχουν καμιά βάση. Όσο για τα αντισυλληπτικά, δεν έχουν καμιά σχέση με το όλο θέμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ