Θα το μαθει;

16.06.2014
Θελω να προχωρησω με το αγορι μου. Δεν φοβαμαι μηπως πονεσω αλλα φοβαμαι μην το μαθουν οι γονεις και συγκεκριμένα η μαμα μου.

Θεια Λουκια, αυτη ειναι η δευτερη φορα που σου στελνω μηνυμα. Θελω παρα πολυ να μου λυσεις αυτη την απορια. Δεν ξερω ποιον αλλον να ρωτησω γιατι δεν εμπιστευομαι κανεναν... Θελω να προχωρησω με το αγορι μου. Το εχω παρει αποφαση. Ειμαι 16 χρονων και εκεινος γυρω στα 19. Ειμαστε μαζι 1 χρονο και κατι μηνες. Δεν φοβαμαι μηπως πονεσω αλλα φοβαμαι μην το μαθουν οι γονεις και συγκεκριμένα η μαμα μου. Υπαρχει περιπτωση αν προχωρησω να το καταλαβει; Ισως με καποια εξετασει που μπορει να τύχει να κανω; Επισης δεν πρεπει να παω σε γυναικολογο μετα; Εχω πει στο αγορι μου οτι απλα φοβαμαι μην πονεσω. Εκεινος ειπε θα με περιμενει μεχρι να νιωσω ανετα. Ουτε εκεινος εχει ξανα κανει κατι με αλλη κοπελα οποτε θα ειναι η πρωτη φορα και για τους δυο και θελουμε παρα πολυ γιατι μενει λιγο πιο μακρια απο μενα και τον βλεπω σχεδον καθε μηνα. Σε παρακαλω απαντησε μου γιατι σε λιγο καιρο θα τον δω και ισως γινει κατι. Ευχαριστώ πολύ. Θα χαρω πολυ αν παρω απαντηση!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν έχεις κάνει σεξ ή όχι, χωρίς να του το πεις η ίδια. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο εξωτερικό σημάδι που να μαρτυράει την ερωτική σου εμπειρία.

Ακόμη και η ρήξη του παρθενικού υμένα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις κάνει κολπικό σεξ, αφού είναι κάτι που μπορεί να συμβεί από άσχετους παράγοντες (π.χ. χρήση ταμπόν, ατύχημα στα σπορ κ.λπ.) -άσε που δεν έχουν όλες οι κοπέλες παρθενικό υμένα. Ακριβώς για τους ίδιους λόγους, δεν υπάρχει κάποια εξέταση που να αποδείξει αν είσαι παρθένα ή όχι.

Το μόνο αδιάψευστο σημάδι ότι έχεις κάνει κολπικό σεξ είναι η εγκυμοσύνη -κάτι που φαντάζομαι ότι δεν θα ήθελες να σου συμβεί ακόμα και για πολλούς άλλους λόγους- γι' αυτό και θα πρέπει να φροντίσετε να λάβετε τα κατάλληλα αντισυλληπτικά μέτρα (βλ. προφυλακτικό) προκειμένου να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Όσο για το θέμα του γυναικολόγου, καλό θα ήταν να πας κάποια στιγμή ούτως ή άλλως, αλλά αν σου είναι δύσκολο για οποιονδήποτε λόγο, θα μπορούσες να το αναβάλεις για κάποια χρόνια, εφόσον δεν αντιμετωπίζεις κάποιο σχετικό πρόβλημα.