Δεν μου καθεται!

04.07.2014
Τον θελω τοσο πολυ αλλα εκεινος αρνειται να το κανουμε! Ειμαι σιγουρη πως δεν εχει αλλη, επομενως τι φταιει;

Καλησπερα! Ειμαι 17.5 κ ειμαι με το αγορι μου εδω κ 1μιση χρονο... Εδω κ αρκετο καιρο νιωθω ετοιμη να ολοκληρωσω μαζι του (ειμαι παρθενα ακομη). Τον θελω τοσο πολυ αλλα εκεινος αρνειται να το κανουμε! Ειμαι σιγουρη πως δεν εχει αλλη, επομενως τι φταιει; Εκεινος ειναι 24... Το ξερω οτι μαγαπαει, αλλα γιατι δεν προχωραει μαζι μου; Τι μπορω να κανω για να του δωσω καποια χμμμ..."ωθηση";

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μμμ… Κοίτα, καταρχήν να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας νεαρός άντρας μπορεί να μην αποφασίζει να ολοκληρώσει τις σχέσεις του και θα ήταν ευκολότερο να σου δώσω κάποιες ιδέες αν ήξερα ότι εκείνος έχει ολοκληρώσει με κάποια άλλη στο παρελθόν.

Αν εκείνος δεν έχει προηγούμενη ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία, τότε σημαίνει ότι κάτι πολύ προσωπικό δικό του, εμποδίζει τη σεξουαλική του έκφραση. Μπορεί ας πούμε να έχει πολλές αναστολές, ή ενοχές σε σχέση με το σεξ λόγω αυστηρής διαπαιδαγώγησης. Ή μπορεί να φοβάται ότι θα είναι ανεπαρκής στο ρόλο του ως εραστής, για λόγους που έχουν να κάνουν με το πέος του (όπως το μεγάλο ή μικρό μέγεθος, ή κάποια φίμωση) ή με την πρόωρη εκσπερμάτωση. Επίσης, μπορεί να φοβάται μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ή ακόμα και την διαφορετική συναισθηματική δέσμευση που δημιουργείται με τις ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις και μαρτυρά μια ψυχολογική ανωριμότητα.

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να ισχύουν από μόνα τους το καθένα, ή και σε διάφορους συνδυασμούς μεταξύ τους, ακόμα κι αν εκείνος είχε προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες. Ωστόσο, αν είχε προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες και τώρα αρνείται να προχωρήσει ειδικά μαζί σου, τότε μπορείς να σκεφτείς ότι η άρνηση σου έχει να κάνει με τον τρόπο που εκείνος αντιλαμβάνεται τη σχέση σας. Μπορεί δηλαδή να φοβάται την "ευθύνη" του να είναι ο πρώτος σου και το ενδεχόμενο να "κολλήσεις" μαζί του, ή να θεωρεί ότι είσαι πολύ μικρή για να προχωρήσεις κι ότι θα πρέπει να ενηλικιωθείς επισήμως πρώτα. Μπορεί επίσης να έχει κολλήσει κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη μόλυνση, ή να έχει κάποιου είδους σεξουαλική διαστροφή που να φοβάται να σου αποκαλύψει μήπως τον απορρίψεις ή ακόμα και να μην νιώθει πραγματική ερωτική έλξη για τις γυναίκες και να κρύβεται πίσω από το γεγονός της νεαρής σου ηλικίας για ξεκάρφωμα.

Όπως βλέπεις, υπάρχουν πάρα πολλές ερμηνείες για τη συμπεριφορά του και είναι αδύνατον να μαντέψεις από μόνη σου τι πραγματικά ισχύει απ' όλα αυτά.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν, αν δεν το έχεις κάνει ήδη εννοείται, είναι να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του γι' αυτό το θέμα -σε κάποια στιγμή που θα είσαστε εκτός ερωτικής φάσης- προκειμένου να του δώσεις την ευκαιρία να σου δώσει μια εξήγηση για την άρνηση του. Δηλαδή, θα πρέπει να του πεις ξεκάθαρα ότι νιώθεις την ανάγκη να προχωρήσεις στο σεξ, ότι θα ήθελες πολύ να γίνει μαζί του αυτό και ότι θέλεις να καταλάβεις γιατί ακριβώς είναι αρνητικός.

Αν εκείνος σου δώσει μια λογική δικαιολογία που να έχει κάποια πρακτική βάση, όπως ο φόβος της εγκυμοσύνης, ή η έλλειψη εμπειρίας του/σου, τότε υπάρχει έδαφος να λύσετε μαζί το πρόβλημα με έναν λογικό/πρακτικό τρόπο.

Αν πάλι δεν σου δώσει μια λογική και ξεκάθαρη δικαιολογία, ή αρχίσει τις υπεκφυγές, δηλαδή δεν μιλάει πραγματικά ανοιχτά για τις επιφυλάξεις του, τότε σημαίνει ότι είναι ένα πολύ μπλεγμένο άτομο με τον εαυτό του κι ότι δεν θα βρεις άκρη μαζί του.

Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση το επόμενο και αναπόφευκτο βήμα είναι να αναθεωρήσεις τη σχέση σας και να εξετάσεις κατά πόσο μπορείτε να συνεχίσετε να είσαστε μαζί. Όμως, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να αποκλειστεί, γι' αυτό και είναι σημαντικό να του κάνεις αυτή την κουβέντα, αφού αν δεν λυθεί το πρόβλημα, δεν θα μπορέσεις να είσαι ευτυχισμένη κοντά του για πολύ.