Christian Dior: Δε φαντάζεσαι πού πραγματοποιήθηκε η επίδειξη του διάσημου οίκου

28.01.2019
Christian Dior: Δε φαντάζεσαι πού πραγματοποιήθηκε η επίδειξη του διάσημου οίκου
Η σχεδιάστρια μόδας Maria Grazia Chiuri έστησε ένα φαντασμαγορικό σόου εμπνευσμένο από την αγάπη του μεγάλου σχεδιαστή για το τσίρκο.

ο σκηνικό ήταν μια τεράστια σκηνή τσίρκου κατασκευασμένη ειδικά για τους χώρους του Mουσείου Rodin. Στο εσωτερικό, σειρές από oνειρικά φώτα κρέμονταν από την οροφή, καθώς οι καλεσμένοι κάθονταν σε βελούδινα παγκάκια που ήταν διατεταγμένα σε σχήμα ρόμβου.

Διάβασε επίσης: Εβελίνα Παπούλια «Δεν θα το παίξω ποτέ παιδούλα, την έζησα αυτή την ηλικία. Τώρα πλέον είμαι γυναίκα και μου αρέσει αυτό»

Ανοίγοντας την παράσταση, οι performers από τη γυναικεία ομάδα τσίρκων Mimbre, περπάτησαν στην πασαρέλα πραγματοποιώντας μια χορογραφία σε ζευγάρια, στριφογυρίζοντας σε διάφορους σχηματισμούς, ενώ μία ακροβάτις ισορροπούσε προσεκτικά στους ώμους μια άλλης ακροβάτιδας, στο κέντρο της σκηνής. Εκεί, σχημάτισαν μια ανθρώπινη αψίδα, μέσα από την οποία περπάτησαν τα πρώτα μοντέλα.

Ο Christian Dior αγαπούσε το τσίρκο, οπότε δημιούργησε αίσθηση ότι η Maria Grazia Chiuri αξιοποίησε την ιδέα. Με κλόουν και αρλεκίνoυς της βικτοριανής εποχής, στη σειρά αυτή του Dior για την κολεξιόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2019, παρουσιάστηκαν μακριές μπλούζες από τούλι με απαλές λεπτομέρειες και διακοσμητικές χάντρες, φορέματα baby-doll από σιφόν και φιόγκους. Σημαντικό στοιχείο του σόου ήταν οι πάντα εμπνευσμένες από γυναίκες καλλιτέχνιδες, ιδιαίτερες αυτοπροσωπογραφίες ως κλόουν της διάσημης φωτογράφου Cindy Sherman, οι οποίες αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τον Ιταλό σχεδιαστή.

Διάβασε και αυτό: Βασίλισσα Letizia: Απίθανα κομψή με φούστα αξίας €17 [photos]

Η εμφάνιση του κάθε μοντέλου ολοκληρώθηκε με ένα καπελάκι που σχεδιάστηκε από τον Stephen Jones, το οποίο στερεωνόταν κάτω από το πηγούνι και σε συνδυασμό με το μακιγιάζ του αρλεκίνου, έδινε την αίσθηση του τσίρκου.