Δείτε πώς είναι σήμερα η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου [photo]

11.08.2015
Την αγαπημένη ηθοποιό Γκέλυ Μαυροπούλου τη γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις μεγάλες της επιτυχίες στον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο. Ποιος δεν την θυμάται στο πλευρό του αείμνηστου Ντίνου Ηλιόπουλου ή ως δολοπλόκα σύζυγο στην «Κυρία του Κυρίου»;

Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 - 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1911 - 1994). Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή " Θεάτρου Τέχνης " του Καρόλου Κουν. Καθηγητές της στη σχολή, ήταν ο Κάρολος Κουν, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Μίνως Βολανάκης και άλλοι πολλοί. Από τη σχολή αποφοίτησε το 1955 και την ίδια χρονιά, έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση στο θέατρο «Ρεξ - Κοτοπούλη» - όπου την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Δημήτρης Μυράτ, με το έργο «Επτά χρόνια φαγούρα» του Άξελροντ. Στη μεγάλη οθόνη ντεμπουτάρισε το 1953 με την ταινία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» και ακολούθησαν πολλές ακόμη, κυρίως όμως, δραματικές. Αξιόλογη ήταν και η εμφάνισή της στη τηλεόραση («Άγνωστος πόλεμος», «Εν τούτω νίκα» κ.α).

Υπήρξε μεταφράστρια και συμμετέχουσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Η (έγινε μέλος του στις 7 - 6 - 1956). Το 1989, ήταν υποψήφια βουλευτής με τοΠΑΣΟΚ

Τιμήθηκε από το θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης (1977) για την ερμηνεία της στο έργο «Χιροσίμα, αγάπη μου». Σύζυγός της στα μέσα της δεκαετίας του '50, υπήρξε ο επίσης ηθοποιός Στέφανος Στρατηγός (1923 - 2006).

Μπορεί πια τα χρόνια να έχουν πια περάσει και η αγαπημένη ηθοποιός να έχει μεγαλώσει πολύ, όμως παραμένει το ίδιο σικάτη και αριστοκρατική.