Μπεν Άφλεκ: «Επιβίωσα σε αυτό το επάγγελμα γιατί είμαι "χοντρόπετσος"»

24.04.2017
Ο διάσημος ηθοποιός εξομολογείται σε πρόσφατη εμφάνισή του τις δυσκολίες του επαγγέλματός του καθώς και το γιατί δεν θα ήθελε ποτέ να πιέσει τα παιδιά του να το ακολουθήσουν.

Με ευκαιρία την βράβευσή του από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών AutFest για την ερμηνεία του ως ένας αυτιστικός ήρωας δράσης στην ταινία «Ο Λογιστής», ο Μπεν Άφλεκ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και εξήγησε γιατί πιστεύει ότι τα παιδιά του θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ πριν αποφασίσουν να γίνουν και αυτά ηθοποιοί.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σκληρό πράγμα. Μου αρέσει να είμαι ηθοποιός, το κάνω από παιδί και δεν θα το άλλαζα αυτό. Αλλά δεν θα ήθελα να σπρώξω τα παιδιά μου σε αυτό, όχι τουλάχιστον πριν γίνουν 18. Εάν στα 18 τους θέλουν να κάνουν αυτή την επιλογή, τότε εντάξει. Αλλά το να είσαι παιδί-ηθοποιός... Ξέρω πάρα πολλά για τα μειονεκτήματα αυτού του πράγματος. Εγώ ανταμείφθηκα από αυτό και μπορεί να μην τα είχα καταφέρει ως ενήλικας αν δεν ασχολιόμουν από παιδί, ωστόσο είναι περίεργο. Τα παιδιά μου θα είναι καλά σε μια σχολική παράσταση. Εάν μπορούν να το αντέξουν αυτό τότε είναι σε καλή κατάσταση». Σε ερώτηση δημοσιογράφου πώς επιβίωσε τόσο καιρό σε αυτό το επάγγελμα ο 45χρονος ηθοποιός απάντησε: «Είμαι “χοντρόπετσος”! Ξέρεις, πρέπει να έχει κάποιο πάχος η επιδερμίδα σου σε αυτή τη δουλειά γιατί η επιτυχία και η αποτυχία στον καλλιτέχνη είναι στην πραγματικότητα οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Εκθέτεις τον εαυτό σου και κρίνεσαι και δεν πάει κάθε φορά σωστά».