25η Μαρτίου 2021: Η έπαρση της σημαίας για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 [video]

25.03.2021
25η Μαρτίου 2021: Η έπαρση της σημαίας για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 [video]
Ζούμε ιστορικές στιγμές και η συγκίνηση είναι μεγάλη για τους απανταχού Έλληνες. Σήμερα, συμπληρώνονται δύο αιώνες από τη στιγμή που οι πρόγονοί μας ξεσηκώθηκαν ενάντια στον τούρκικο ζυγό, αφού τον είχαν υπομείνει για τέσσερις αιώνες πριν από αυτό. Συγκλονιστικό μόνο να το σκέφτεται κάποιος.

Οι συγκυρίες, λόγω πανδημίας, δύσκολες, όμως οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του δυνατού με τον πιο επίσημο τρόπο.

Παρουσία επισήμων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ σήμερα το πρωί, κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη και η μεγαλοπρεπής στρατιωτική παρέλαση πρόσφερε ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Λίγο νωρίτερα, όμως, είχε πραγματοποιηθεί στον ιερό λόφο της Ακρόπολης η έπαρση της ελληνικής σημαίας. Μια στιγμή ιστορικής σημασίας που σήμανε και την αρχή των εκδηλώσεων για τη σημερινή μέρα.

Παρουσία τους ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η σοπράνο Αναστασία Ζάννή έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο με τρόπο συγκινητικό.

Ιδού η, πραγματικά, ξεχωριστή στιγή:

Η Αναστασία Ζαννή, η οποία συμμετείχε στο ριάλιτι μουσικής του ΑΝΤ1 "Fame Story' το 2005 (τη χρονιά του Γιώργου Λιανού που, για την ιστορία είχε κερδίσει ο Περικλής Στεργιανούδης) έζησε 7 χρόνια στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε το τραγούδι και στη συνέχεια εκπροσώπησε με το τραγούδι της την Ελλάδα σε μεγάλα θεσμικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά γεγονότα, ενώ χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη μουσική της χώρας μας.

Στο ενεργητικό της έχει μια sold out συναυλία στο ιστορικό Carnegie Hall στο Μανχάταν, αλλά και στο Keyaki Hall στο Τόκιο, ενώ βρέθηκε στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Καναδά και το Φεστιβάλ του UCLA για τα Special Olympics του Λος Άντζελες, με σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.