Scarlett Johansson: Μποϊκοτάρει τις Χρυσές Σφαίρες

11.05.2021
Scarlett Johansson: Μποϊκοτάρει τις Χρυσές Σφαίρες
Η απόφαση της ηθοποιού σε περίπτωση που δεν αλλάξει η σύνθεση των μελών της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών

Πρόσφατα, η Scarlett Johansson δήλωσε ότι θα απέχει από τον θεσμό των βραβείων Χρυσές Σφαίρες. Την απόφαση της δήλωσε σε μια ανακοίνωση της, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών που "νομιμοποίησε συμπεριφορές Harvey Weinstein”.

Ο Tom Cruise επιστρέφει τις Χρυσές Σφαίρες του: "Τρίζει" ο θεσμός - Κανάλια και αστέρες του γυρίζουν την πλάτη

Δεν είναι η πρώτη φορά που η 'Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood κατηγορείται από πολλούς για έλλειψη διαφορετικότητας, για ρατσισμό και σεξισμό, με τον Mark Ruffalo να μιλάει πρώτος δημόσια για το θέμα και να δηλώνει ότι "τώρα είναι η εποχή να κάνουμε κάτι και να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος”.

Brad Pitt: O λόγος που είχε απορρίψει κεντρικό ρόλο σε πολύ επιτυχημένη ταινία

Σύμφωνα με το BBC, η 36χρονη ηθοποιός δήλωσε ότι και η ίδια έχει δεχθεί "σεξιστικές ερωτήσεις και σχόλια από ορισμένα μέλη της Ένωσης που ήταν στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης”. "Εάν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή μέσα στον οργανισμό, πιστεύω ότι είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα πίσω από την Ένωση Ξένων Ανταπορκιτών και να εστιάσουμε στη σημασία και τη δύναμη της ενότητας μέσα στα σωματεία μας και τη βιομηχανία”, δήλωσε η ίδια.