Η επανάσταση του πρίγκιπα Γουίλιαμ

22.05.2012
Και εκεί που τον είχαμε όλο για το "καλό παιδί" να που ο νεαρός γαλαζοαίματος μας προκύπτει επαναστάτης. Με αιτία, φυσικά!

Έναν χρόνο μετά τον γάμο του και με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων βασιλείας της γιαγιάς του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) μίλησε σε μια εορταστική τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε αφενός ότι την παραμονή της μεγάλης μέρας μόλις και μετά βίας κατόρθωσε να κοιμηθεί μισή ωρίτσα, αφετέρου ότι έσκισε την αρχική λίστα των καλεσμένων καθώς μέσα σε αυτή υπήρχαν 777 ονόματα που ούτε εκείνος ούτε η Κέιτ (Kate) γνώριζαν.

"Το βράδυ πριν από τον γάμο ήταν τόσος πολύς κόσμος μαζεμένος έξω από το Κλάρενς Χάουζ που τραγουδούσε και ζητοκραύγαζε όλο το βράδυ και έκαναν τόσο θόρυβο που μαζί με τη δική μου νευρικότητα, δεν με άφησαν να κοιμηθώ παρά μόνο μισή ώρα", αποκάλυψε ο 29χρονος πρίγκιπας μιλώντας στον παρουσιαστή Άλαν Τισμάρς (Alan Titchmarsh) για το αφιέρωμα με τίτλο "Elizabeth: Queen, Wife and Mother" που θα προβληθεί την Παρασκευή στο κανάλι ITV1".

Όσο για την περίφημη λίστα με τους καλεσμένους; Ο Γουίλιαμ υπήρξε ξεκάθαρος. "Είχα πολλά στο μυαλό μου εκείνη την εποχή, αλλά μόλις μου έδωσαν τη λίστα με τα 777 ονόματα που ούτε εγώ ούτε η Κάθριν ήξερε, τρελάθηκα. Πήγα στη γιαγιά μου και της είπα: 'Άκου, μόλις μου έδωσαν αυτή τη λίστα και δεν ξέρω κανέναν. Τι να κάνω;' Και η βασίλισσα ήταν απόλυτη: 'Ξεφορτώσου την. Ξεκίνα από τους φίλους και μετά θα προσθέσουμε αυτούς που θέλουμε εμείς λίγους λίγους. Είναι η μέρα σου'".

Με τα λεγόμενά του αυτά, ο Γουίλιαμ παρουσιάζει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο της γυναίκας που θεωρείται πολύ αυστηρή και… παράξενη –ως βασίλισσα εξάλλου. Και είπε κι άλλα.

"Ένα από τα πράγματα που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι ένα από τα πράγματα που λατρεύουν οι παππούδες μου είναι να πάει κάτι στραβά σε κάτι που είναι αυστηρά κανονισμένο εκ των προτέρων. Έτσι διασκεδάζουν τρελά", συνέχισε ο πρίγκιπας δίνοντας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στη βασίλισσα γιαγιά του. Ποιος είπε δηλαδή ότι οι γαλαζοαίματοι δεν είναι άνθρωποι;