Καμίλα: Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να φέρει με το μέρος της όσους τη μισούσαν στο παλάτι

27.05.2019
Καμίλα: Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να φέρει με το μέρος της όσους τη μισούσαν στο παλάτι
Δεν ήταν και λίγοι οι haters της δούκισσας. Τώρα, όλοι τη λατρεύουν. Ιδού γιατί.

Είναι κοινό μυστικό πως η Καμίλα δεν έχει -ή τουλάχιστον, δεν είχε- και πολλές συμπάθειες μέσα στο παλάτι. Ο τρόπος με τον οποίο την επέβαλλε ο Κάρολος και η ιδέα για τον ρόλο που έπαιξε στη σχέση του με την αγαπημένη του λαού, Diana, στάθηκαν λόγοι ικανοί να την αντιμετωπίζουν όλοι με έντονο σκεπτικισμό.

Ειδικά τον πρώτο καιρό της στο παλάτι... Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Όμως με τον καιρό -και τη στάση της- η δούκισσα της Κορνουάλλης κατάφερε να κερδίσει τους πάντες. Ακόμη και την ίδια τη βασίλισσα, η οποία, μάλιστα, λέγεται ότι αρνείται να εγκαταλείψει τον θρόνο υπέρ του διαδόχου και γιου της, "για να μη γίνει π οτέ βασίλισσα η Καμίλα του".

Τι έκανε όμως και κέρδισε, τελικά, τους εργαζόμενους στο παλάτι.

Σύμφωνα με τη βασιλική βιογράφο Penny Junor και τα όσα γράφει στο βιβλίο της The Duchess: The Untold Story, η Καμίλα αντιμετώπισε έντονη αντίσταση από το βασιλικό προσωπικό μόλις μετακόμισε. Και για αρκετό καιρό μετά.

Κατέφερε, όμως, να τους "σπάσει" καθώς λειτούργησε ως το "μυστικό τους όπλο" απέναντι στον πάντα "γκρινιάρη και δύστροπο Κάρολο".

Όπως είχε εκμυστηρευτεί στη Junor κάποιος από το βασιλικό προσωπικό, "το να εργάζεται κανείς για τον πρίγκιπα Κάρολο είναι εφιάλτης". Έδωσε μάλιστα κι ένα παράδειγμα.

"Παγώναμε πάντα γιατί εκείνος πάντα ζεσταινόταν πολύ και ακόμη κι όταν χιόνιζε έξω, τα παράθυρα και οι πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές. Τουρτουρίζαμε κανονικά".

Η ήρεμη επίδραση της Καμίλα, όμως, φαίνεται ότι έφερε, όμως, θετικά αποτελέσματα. Εκείνος χαλάρωσε, το προσωπικό ηρέμησε και... λάτρεψε για πάντα τη δούκισσα - σωτήρα του!

"Έκανε τις ζωές μας πιο εύκολες αν και όταν εκείνη έλειπε, εκείνος... ξεχνιόταν πάλι. Όταν, όμως, εκείνη ήταν εκεί, όλα ήταν πιο ήρεμα, πιο ζεστά και πιο πολιτισμένα", συνέχισε η πηγή εκ των έσω...

Έτσι εξηγείται. .