Ο λόγος για τον οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κρατιέται ποτέ χέρι-χέρι με τον σύζυγό της, Φίλιππο

11.09.2019
Ο λόγος για τον οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κρατιέται ποτέ χέρι-χέρι με τον σύζυγό της, Φίλιππο
Αντίθετα με τα εγγόνια τους...

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες του πρίγκιπα Ηarry και της Meghan Markle, είναι να κρατιούνται χέρι χέρι μπροστά στο κοινό, κάτι που άλλωστε αρέσει και στον πρίγκιπα William με τη Kate Middleton αν και τους έχουμε δει έτσι σε λιγότερες περιστάσεις. Αλλά όταν πρόκειται για τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο, παρά το γεγονός ότι το βασιλικό ζευγάρι είναι παντρεμένο πάνω από 70 χρόνια, είναι πιο αυστηροί στις εμφανίσεις τους και δεν αγγίζονται ποτέ δημόσια.

Ο Gyles Brandreth, ο οποίος έγραψε το 2004 το βιβλίο Portrait of a Marriage , σχετικά με τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο, δήλωσε στους Τimes: «Αν θεωρήσουμε ως επιτυχία τη θητεία-ρεκόρ της Ελισάβετ- και νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς το πιστεύουν- ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο συν-συγγραφέας αυτής της επιτυχίας» προσθέτοντας «Η βασίλισσα φοράει το στέμμα, αλλά ο σύζυγός της φοράει το παντελόνι».

Επίσης, σχολιάζοντας τις διαφορές μεταξύ του Φίλιππου και του γιου του, του πρίγκιπα Καρόλου, ο Brandreth επεσήμανε ότι ενώ ο Κάρολος είναι «ρομαντικός», ο πατέρας του, ο Φίλιππος είναι «πραγματιστής».

Ο Brandreth είπε ότι η βασίλισσα και ο Φίλιππος δεν θα μπορούσαν ποτέ να δείξουν ότι κρατούν τα χέρια τους, μπροστά στο κοινό, λόγω των «στωικών αξιών» της γενιάς τους.