Το κρυφό νόημα πίσω από το άγαλμα της πριγκίπισσας Diana

04.07.2021
Το κρυφό νόημα πίσω από το άγαλμα της πριγκίπισσας Diana
Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Ο κόσμος τελικά είχε την ευκαιρία να δει πάνω σε ποιο project δούλευαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας William προς τιμήν της αείμνηστης μητέρας τους, πριγκίπισσας Diana. Τα αδέρφια φρόντισαν και τελευταία λεπτομέρεια (ακόμη και να βεβαιωθoύν ότι η μύτη της ήταν σωστή) και αυτό μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν η συμπερίληψη ενός νεαρού μαύρου αγοριού στο τελικό σχέδιο, ήταν πρόταση του πρίγκιπα Harry.

Θα ήταν λογικό να ήθελε να δει τον γιο του να απεικονίζεται στο άγαλμα, γιατί έτσι θα αντικατοπτριζόταν με ακρίβεια η βασιλική οικογένεια - και θα τιμούσε επίσης τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές προσπάθειες της Diana. «Η φιγούρα της Diana, της πριγκίπισσας της Ουαλίας περιβάλλεται από τρία παιδιά που αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια επίδραση του έργου της πριγκίπισσας», δήλωσε το παλάτι του Κensington. Ενώ η αίσθηση ότι o μιγάς γιος του Harry, ο Archie, ήταν ένας παράγοντας στο σχεδιασμό του αγάλματος, θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη σκέψη, η αλήθεια είναι ότι αυτό το σχέδιο ήταν «κλειδωμένο» πολύ πριν γεννηθεί το πρώτο του παιδί, όπως δήλωσε ο συγγραφέας του Battle of Brothers, Robert Lacey, στο SheKnows.

Το θέμα και η λεπτομέρεια του αγάλματος υπήρχαν στο προσκήνιο πολύ πριν από τη συνέντευξη της Oprah και τη διαμάχη για το ρατσισμό», εξήγησε. «Πιστεύω ότι το άγαλμα δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε μερικά χρόνια πριν - σχεδόν σίγουρα πριν από τη γέννηση του Archie». Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της λεπτομέρειας είναι ότι ο William και ο Harry συνεργάστηκαν με τους σχεδιαστές και συμφώνησαν για το πώς θα απεικονιστεί η μητέρα τους. Το θέμα της συμπερίληψης και των φιλανθρωπικών προσπαθειών της Diana δεν ήταν μόνο ιδέα του δούκα του Sussex, αλλά και του δούκα του Cambridge.

Πρίγκιπας Harry: Μίλησε για τα παιδιά του και παραδέχτηκε: «Τα δύο παιδιά είναι σαν να κάνεις ζογκλερικά»

«Ο William είναι εξίσου αφοσιωμένος στην καταπολέμηση του ρατσισμού όπως ο Ηarry και η φιλανθρωπία της Diana, όπως αυτή της βασίλισσας και ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας, ήταν πάντα προσανατολισμένη παγκοσμίως στους ανθρώπους παντού, ανεξαρτήτως φυλής», κατέληξε ο Lacey. Έτσι ο Ηarry είναι πιθανότατα ενθουσιασμένος που ο γιος του θα μπορέσει να δει τον εαυτό του στο τελικό σχέδιο, αλλά ήταν μια κοινή απόφαση των δύο αδελφών να τιμήσουν την κληρονομιά της Diana και να δείξουν πώς η επίδρασή της έγινε αισθητή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νικολέτα Μακρή