Έχει επώνυμο ο πρίγκιπας William;

11.09.2021
Έχει επώνυμο ο πρίγκιπας William;
Ο πρίγκιπας William έχει πρόσβαση σε πολλά πράγματα που εμείς οι απλοί θνητοί δεν έχουμε. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που έχουμε εμείς και δεν έχει ο πρίγκιπας. Ένα επώνυμο.

Το επίσημο πλήρες όνομα του πρίγκιπα William είναι William Arthur Philip Louis, το οποίο μπορούμε εύκολα να συμφωνήσουμε ότι είναι κυριολεκτικά πολλά ονόματα που δένουν μαζί χωρίς επώνυμο. Έτσι, ... απλά δεν έχει καθόλου επώνυμο; Είναι κάτι περίπλοκο.

Η αλήθεια είναι ότι στο πιστοποιητικό γέννησης του William, υπήρχε μια ενότητα για «όνομα και επώνυμο».

Οι γονείς του απλά και πολύ άνετα έβαλαν το «Αυτού Μεγαλειότης πρίγκιπας William Arthur Philip Louis» σε αυτήν την ενότητα, αγνοώντας εντελώς το αίτημα για επώνυμο. Εν τω μεταξύ, στο πιστοποιητικό ο Κάρολος ανέφερε το όνομά του ως «Αυτού Μεγαλειότης πρίγκιπας Charles Philip Arthur George, πρίγκιπας της Ουαλίας».

Να λάβουμε υπόψη ότι το πλήρες όνομα του William έχει αλλάξει στην πραγματικότητα από τη γέννησή του. Τώρα που είναι ο δούκας του Cambridge (ένας τίτλος που του έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον γάμο του με την Kate Middleton), ο William είναι πλέον ο «Αυτού Μεγαλειότης πρίγκιπας William Arthur Philip Louis δούκας του Cambridge", όνομα το οποίο υπάρχει στο πιστοποιητικό γέννησης της πριγκίπισσας Charlotte.

Το να μην έχεις επώνυμο μπορεί να είναι κάπως άβολο όταν προσπαθείς να κάνεις πράγματα όπως να πας στο στρατό και να φοιτήσεις στο σχολείο, οπότε ο πρίγκιπας William έχει στη διάθεσή του μερικά επίθετα για κάθε περίσταση. Ενώ ήταν στο σχολείο και ενώ εργαζόταν στο Βασιλικό Ναυτικό, τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και ως πιλότος ασθενοφόρου, ο William χρησιμοποίησε το επίθετο «Wales» χάρη στον πατέρα του που είναι ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Επίσης, χρησιμοποιεί το Mountbatten-Windsor.

Το 1960, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος αποφάσισαν να δώσουν στους απογόνους τους που δεν είχαν τίτλο (γνωστοί και ως βασιλικοί που δεν χρησιμοποιούν το «Αυτού/Αυτής Μεγαλειότης) ένα ιδιαίτερο επώνυμο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας:

«Οι απόγονοι της βασίλισσας, εκτός από εκείνους με το στυλ της Βασιλικής Υψηλότητας και τον τίτλο του πρίγκιπα/πριγκίπισσας ή των γυναικών απογόνων που παντρεύονται, θα φέρουν το όνομα Mountbatten-Windsor».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle χρησιμοποιούν το επώνυμο Mountbatten-Windsor!

Ο βασιλικός ιστότοπος εξηγεί:

«Ως επί το πλείστον, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας που δικαιούνται το ύφος και την επισημότητα του Αυτού/Αυτής Μεγαλειότης πρίγκιπα ή πριγκίπισσας δεν χρειάζονται επώνυμο, αλλά εάν κάποια στιγμή κάποιο από αυτά χρειάζεται επώνυμο (όπως κατά τον γάμο), αυτό το επώνυμο είναι Mountbatten-Windsor ».

Από πού, όμως, προέρχεται το όνομα; Windsor είναι το επώνυμο που έδωσε ο Γιώργος Ε 'στους απογόνους του προτού η Ελισάβετ προσθέσει το Mountbatten, το οποίο είναι μια έκφραση αναγνώρισης για το επώνυμο των παππούδων της μητέρας του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ο πρίγκιπας William δεν χρησιμοποιεί το Mountbatten-Windsor συχνά, αλλά το έκανε όταν μήνυσε το γαλλικό περιοδικό Closer για τη δημοσίευση τόπλες φωτογραφιών της Kate. Στην αγωγή (την οποία κέρδισαν!), το ζευγάρι αναφέρονταν ως «Κύριος και Κυρία Mountbatten-Windsor».

Τα παιδιά του William έχουν,όμως, διαφορετικό επίθετο

Αντί να επιλέξουν το Mountbatten-Windsor, ο George, η Charlotte και ο Louis χρησιμοποιούν στο σχολείο το επώνυμο «Cambridge», κάτι το οποίο είναι προφανώς περίπλοκο, αλλά και κάπως λογικό αφού ο William και η Kate είναι ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge, οπότε ναι, εν κατακλείδι, ο πρίγκιπας William δεν έχει επώνυμο, αλλά όταν θέλει ένα, πηγαίνει με το Wales ή το Mountbatten-Windsor και τα παιδιά του χρησιμοποιούν το Cambridge. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!