Αρραβωνιάστηκε ο Αλβέρτος του Μονακό

23.06.2010
Με μια λιτή δήλωση, το Παλάτι του Μονακό ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο 52χρονος πρίγκιπας αρραβωνιάστηκε την εδώ και μερικά χρόνια επίσημη αγαπημένη του, Σαρλίν Γουίτστοκ (Charlene Wittstock).


Με μια λιτή δήλωση, το Παλάτι του Μονακό ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο 52χρονος πρίγκιπας αρραβωνιάστηκε την εδώ και μερικά χρόνια επίσημη αγαπημένη του, Σαρλίν Γουίτστοκ (Charlene Wittstock).

Ο Αλβέρτος, ο οποίος το 2005 διαδέχτηκε στον θρόνο του μικροσκοπικού πριγκιπάτου τον πατέρα του Ρενιέ (Rainier), φαίνεται τελικά ότι την πήρε την απόφαση και θα παντρευτεί την 32χρονη Νοτιοαφρικανή Ολυμπιονίκη της κολύμβησης.

Βέβαια, συγκεκριμένη ημερομηνία γάμου δεν ανακοινώθηκε ακόμη, αλλά ο αρραβώνας, έβαλε τουλάχιστον ένα τέλος στα σενάρια που έθεταν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την επιμονή του ορκισμένου εργένη πρίγκιπα ενάντια στον γάμο.

Μπορεί να μην ήθελε να παντρευτεί ο Αλβέρτος, ωστόσο τις είχε τις περιπετειούλες του, παίρνοντας έτσι κατά κάποιον τρόπο τη θέση του στη λίστα με τα οικογενειακά σκάνδαλα προτού "γεμίσει" με αυτά των δύο αδελφών του, της Καρολίνας (Carolina) και της Στεφανί (Stephanie).

Το 2005, αναγνώρισε ως γιο του τον μικρό Αλεξάντρ (Alexandre), καρπό εφήμερης σχέσης του με μια αεροσυνοδό. Τον επόμενο χρόνο έκανε το ίδιο με την Τζάζμιν Γκρέις Γκριμάλντι (Jazmin Grace Grimaldi), η οποία είναι σήμερα έφηβη και "προέκυψε" από μια παλιότερη σχέση του με μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, τα υπόλοιπα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ωστόσο, κανένα από τα δύο παιδιά δεν μπορούν να διεκδικήσουν τον θρόνο των Μονεγάσκων αφού γεννήθηκαν εκτός γάμου.

Το θέμα της διαδοχής, πάντως, έχει απασχολήσει πολύ τους αξιωματούχους του Μονακό, καθώς όσο δεν φαινόταν ότι ο Αλβέρτος θα παντρευόταν ποτέ, ο θρόνος παρέμενε... μετέωρος. Για τον λόγο αυτό, το 2002 θεσπίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο, οι γιοι των αδελφών του πρίγκιπα έχουν δικαίωμα διαδοχής, σε περίπτωση που εκείνος δεν καταφέρει ποτέ να κάνει τον... πολυπόθητο, νόμιμο, γιο.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα