Ο θάνατος που έκανε τον Χάρι να λυγίσει

11.05.2010
Το σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο συγκινήσεις για τους πρίγκιπες που τη μια μέρα γιόρτασαν την αποφοίτηση του Χάρι από την σχολή της αεροπορίας και την επόμενη βυθίστηκαν στη θλίψη από τον θάνατο του αγαπημένου τους αλόγου, από καρδιακή προσβολή.

Το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο συγκινήσεις για τους πρίγκιπες που τη μια μέρα γιόρτασαν την αποφοίτηση του Χάρι από την σχολή της αεροπορίας και την επόμενη βυθίστηκαν στη θλίψη από τον θάνατο του αγαπημένου τους αλόγου, από καρδιακή προσβολή.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του φιλανθρωπικού αγώνα που έγινε στο Κόουγουορθ Παρκ του Μπέρκσαϊρ το περασμένο Σάββατο, 8 Μαΐου, ο πρίγκιπας Χάρι (prince Harry) αντιλήφθηκε ότι το 10χρονο πόνυ του, η Ντρίζλ δεν αισθανόταν καλά, αφού έτρεχε με δυσκολία κι έτσι αποφάσισε να την αποσύρει από τον αγώνα.

Όμως φαίνεται ότι ήταν πολύ αργά για το δύστυχο ζωντανό το οποίο λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνση του κατέρρευσε από καρδιακή προσβολή.

Το περιστατικό πέρασε απαρατήρητο από τους φιλάθλους που ήταν αφοσιωμένοι στην εξέλιξη του αγώνα, αλλά αναστάτωσε βαθιά τα δυο αδέλφια. "Ο Γουίλιαμ (William) και ο Χάρι ταράχτηκαν πολύ. Ο Χάρι άναψε ένα τσιγάρο μετά τον αγώνα και είπε ότι δεν θέλει να μείνει για φαγητό. Έλεγε και ξανάλεγε ότι δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη", δήλωσε φίλος των πριγκίπων που παρακολούθησε από κοντά το επεισόδιο.

Το άλογο τύπου πόνεϊ ανήκε στο ιπποφορβείο του κτήματος του Χάισγκροουβ και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στον πρίγκιπα Κάρολο, που του άρεσε να το ιππεύει μέχρι που εγκατέλειψε το πόλο το 2005.

"Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν το ξέρει ακόμα" ανέφερε μια πηγή για το δυσάρεστο γεγονός στην βρετανική εφημερίδα Mail, την Κυριακή: "Όλοι οι πρίγκιπες αγαπούσαν πολύ την Ντρίζλ. Κανείς τους δεν περίμενε να φύγει μ' αυτόν τον τρόπο".

Παρά τη θλίψη τους, οι πρίγκιπες που έπαιζαν με την ομάδα Πρίγκιπας Γουίλιαμ εναντίον της ομάδας της Audi, νίκησαν 5-4.

Επιμέλεια: Μαριλένα Φραγκιάδη