Πώς να αποκτήσεις όγκο στα μαλλιά

14.01.2021
Πώς να αποκτήσεις όγκο στα μαλλιά
Χωρίς υπερβολική προσπάθεια και hairspray!

Ένα χαρακτηριστικό των hairstyles παλαιότερων δεκαετιών είναι αναμφίβολα ο έντονος όγκος. Ωστόσο, πολλές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνταν πριν από 30+ χρόνια ήταν εξαιρετικά επιζήμιες για την υγεία των μαλλιών.

Δες και αυτό: Πώς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα με το πιστολάκι

Πώς μπορείς όμως να αποκτήσεις όγκο στα μαλλιά σου χωρίς να τα καταστρέψεις; Ο Drew Schaefering, hair stylist και ανώτερος εκπαιδευτικός στο Rob Peetoom Salon Williamsburg, μοιράζεται τις καλύτερες του συμβουλές για να προσθέσουμε όγκο σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Τα καθαρά μαλλιά είναι το κλειδί
Όταν τα μαλλιά μας είναι άλουστα, καλύπτονται από τα φυσικά μας έλαια, τα οποία παράγουν οι τρίχες μας για να ενυδατώνουν το δέρμα και τα μαλλιά. Ενώ είναι καλό για να διατηρείς τα μαλλιά σου ενυδατωμένα, η φυσική λιπαρότητα των μαλλιών σου τα κάνει να φαίνονται πολύ λιγότερο ογκώδη από ό, τι μετά από ένα καλό λούσιμο. Ο Schaefering προτείνει να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό όγκου με σαλικυλικό οξύ για να εξουδετερώσεις τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής σου ή ένα ειδικό σαμπουάν όγκου.

Για να καθαρίσεις σωστά τα μαλλιά σου, ξεκίνησε βάζοντας μικρή ποσότητα σαμπουάν στα χέρια σου και εστίασε στις ρίζες σου. Στη συνέχεια, αφού τρίψεις καλά όλο το τριχωτό της κεφαλής σου, πέρασε το σαμπουάν και από τις άκρες των μαλλιών σου. Ξέπλυνε το επανάλαβε τη διαδικασία ακόμη μια φορά.

Σε ό,τι αφορά το μαλακτικό, ο Schaefering λέει ότι για να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός όγκος, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείς μαλακτικό εάν τα μαλλιά σου το αντέχουν. Ωστόσο, η μη χρήση του μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο τους. Δοκίμασε να αποφύγεις το μαλακτικό μια μέρα μέσα στη βδομάδα.

Αυτό το είδες; Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας;

Τα σωστά βήματα μετά το λούσιμο
Τα μαλλιά τείνουν να "πέφτουν" με τρόπο που δημιουργεί ελάχιστο όγκο στις ρίζες, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται πολύ λιγότερο γεμάτα από ό, τι μπορούν να είναι. Για να το καταπολεμήσεις αυτό, αφού βγείς από το ντους, πίεσε τυχόν υπερβολικό νερό από τα μαλλιά σου με ένα παλιό μπλουζάκι ή μια πετσέτα μικροϊνών. Ο Schaefering λέει, "Αφού ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου, αν χτενιστείς με τον αντίθετο τρόπο από εκεί που φυτρώνουν οι τρίχες καθώς τις στεγνώνεις, θα δημιουργήσεις όγκο".

Τα προϊόντα είναι απαραίτητα
Όταν τα μαλλιά σου είναι νωπά, μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδικασία προσθήκης όγκου. Ο Schaefering προτείνει τη χρήση μιας καλής μους μαλλιών. Οι καλύτερες μους για προσθήκη όγκου είναι εκείνες με παχύτερη σύνθεσή, φόρμουλες οι οποίες συνήθως έχουν βάση το αλκοόλ και στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Εφάρμοσε την στις ρίζες σου, χτενίσου και πρόσθεσε λίγη και στις άκρες.