40αρες "Νοικοκυρές" ενός κοκόρου γνώση!

23.03.2011
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Μέχρι πρόσφατα που προβαλλόταν το Master Chef είχαμε τη «μάχη της κουτάλας». Τώρα με τις «Νοικοκυρές» του ΑΝΤ1 έχουμε τη «μάχη της σφουγγαρίστρας»! Είναι ή όχι real (όπως λέγεται και η εκπομπή) νοικοκυρές; Οι ίδιες στέκονται μπροστά

Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Μέχρι πρόσφατα που προβαλλόταν το Master Chef είχαμε τη «μάχη της κουτάλας». Τώρα με τις «Νοικοκυρές» του ΑΝΤ1 έχουμε τη «μάχη της σφουγγαρίστρας»! Είναι ή όχι real (όπως λέγεται και η εκπομπή) νοικοκυρές; Οι ίδιες στέκονται μπροστά από την καλογυαλισμένη κουζίνα τους που θυμίζει βιτρίνα σε μαγαζί με έπιπλα κουζίνας και «σκίζουν» τα φιρμάτα ρούχα τους ότι η γυαλάδα στον πάγκο είναι από το γλείψιμο που έριξαν λίγο πριν.

Άλλο, άμα είδαμε την Χριστίνα Παππά να τσακώνεται (again) στο τηλέφωνο και δίπλα την κυρία να πλένει τα πιάτα. Κι άλλο, άμα η Αννίτα Ναθαναήλ με hot εμφάνιση και στυλ παρδαλού κατσικιού καθάριζε το (ήδη γυαλισμένο) σπίτι της λες κι έκανε διαφήμιση υγρού καθαριστικού. Κι άλλο, άμα θέλει ολόκληρο συνεργείο για να καθαρίσει την τεραστίων διαστάσεων έπαυλή της. Γιατί, μεταξύ μας κανείς δεν πείθεται ότι η Ναθαναήλ καθαρίζει το σπίτι της.

Η μόνη που είπε μία μεγάλη αλήθεια (κι ας την έκραξαν οι θιγμένες... νοικοκυρές της τηλεόρασης) ήταν η Ιωάννα Σουλιώτη: «Δεν βάζω καλό πλυντήριο»! Έχεις υπόψη σου πόσα λευκά μπλουζάκια έχουν βγει ροζ σε πολλά νοικοκυριά; Ναι, τις εν λόγω έξι κυρίες, real νοικοκυρές δεν τις λες, αλλά πολλές σύγχρονες γυναίκες δεν είναι... real νοικοκυρές, όπως οι μανάδες μας. Παίρνω παράδειγμα εμένα. Έπρεπε να παντρευτώ για να μάθω πώς ανοίγει η σιδερώστρα. Μέρι τότε το μυστικό (το δικό μου και των φιλενάδων μου) στο σιδέρωμα ήταν το καλό άπλωμα των ρούχων και μετά ένα τίναγμα πριν τα φορέσω. Τώρα τους λέω ότι σιδερώνω ντάνες τα πουκάμισα και με ακούνε σαν… εξωγήινη.

Ωστόσο, αγαπημένε μου, αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο και στις έξι είναι η απίστευτη ανωριμότητα τους. Γιατί, εντάξει νοικοκυρές δεν είμαστε όλες, αλλά να βλέπεις μία σαραντάχρονη να έχει μυαλό 15χρονης είναι θλιβερό. Τραγικό, όπως θα έλεγε και η Τζούλια Αλεξανδράτου. Και στα τρία επεισόδια που έχουν παίξει, όταν δεν κάνουν spa, μανικιούρ, πεντικιούρ, γιόγκα και καταδύσεις, τσακώνονται σαν τα γατιά για όλα τα παραπάνω. Βγαίνουν έξω κι αντί να φάνε το σούσι, τρώγονται μεταξύ τους.

Πότε γιατί άργησε πέντε λεπτά η μια, πότε γιατί παρήγγειλαν σαλάτα, ενώ η άλλη δεν τρώει σαλάτα, πότε γιατί πήγαν να κυνηγήσουν ορτύκια και στη μία κοντέσα δεν αρέσει το κυνήγι. Πότε, πότε, πότε… Ε-λε-ος. Τα 15χρονα τουλάχιστον όταν τσακώνονται, βρίσκουν καλύτερο λόγο.

Πραγματικά, οι σκηνές των τσακωμών τους (και είναι πολλές δυστυχώς) είναι αποκρουστικές σαν θέαμα. Κοτζάμ γυναίκες, παντρεμένες και χωρισμένες, που λογικά θα έπρεπε να είχαν σοβαρά θέματα να τις απασχολούν, είναι έτοιμες να βγάλουν τα λιμαρισμένα νύχια τους επειδή δεν είναι Light η μαγιονέζα στη σεφ. Και ναι, σε αυτό το ριάλιτι δεν με ενοχλεί ο… Barbie world που ζουν, αλλά το γεγονός ότι και στο μυαλό είναι πολύ… Barbie βρε αδελφέ!