Ξυπνήστε με όταν τελειώσει η Ελένη!

04.10.2011
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Φώτα, κάμερες, μουσική, πάμε και να σου πετιέται η μεσημεριανή πλέον Ελένη Μενεγάκη, ντυμένη στα λευκά και πιο σικ από ποτέ. Εκσφενδόνισε κι ένα «καλησπέρα» και το έπαθα το τηλεοπτικό σοκ. Εδώ κι ένα μήνα νόμιζα

Αγαπημένε μου Σωτήρη,



Φώτα, κάμερες, μουσική, πάμε και να σου πετιέται η μεσημεριανή πλέον Ελένη Μενεγάκη, ντυμένη στα λευκά και πιο σικ από ποτέ. Εκσφενδόνισε κι ένα «καλησπέρα» και το έπαθα το τηλεοπτικό σοκ. Εδώ κι ένα μήνα νόμιζα ότι είχα «χωνέψει» την ιστορική μετακίνηση, αλλά φευ στην πρεμιέρα διαπίστωσα το αντίθετο. Ελένη γύρνα πίσω στο πρωινό σου καιστο λαό σου.




Πού είναι εκείνες οι πρεμιέρες με τα ροζ μπαλόνια, τα κομφετί, τις κορδέλες, τις σερπαντίνες; Που είναι η Ελένη μας με τα στράπλες και την τιράντα του σουτιέν από σιλικόνη να βγάζει μάτι; Πού είναι αγαπημένε μου η πανηγυρική ατμόσφαιρα των προηγούμενων χρόνων; Δεν θυμάμαι να έχει κάνει η Ελένη πιο αδιάφορη πρεμιέρα. Μήπως να έβαζαν στο σήμα της εκπομπής το τραγούδι από τα Στρουμφάκια; «Μη με ξυπνάς από τις 6». Ύπνος σκέτος.



Κού κου η ώρα είναι...



Η Ελένη είχε πολύ άγχος. Το είπε η ίδια, αλλά δεν χρειαζόταν, το καταλάβαμε. Κάθε λίγο και λιγάκι μας έλεγε τι ώρα είναι. Ούτε η ίδια το πίστευε ότι στις 2 το μεσημέρι καθόταν με την Άση Μπήλιου κι έλεγαν τα ζώδια. Εμείς, πάλι, αν δεν ήταν ο «κούκος» Ελένη, δεν θα το προσέχαμε. Από ύφος η εκπομπή είτε μεσημέρι είτε πρωί το ίδιο και το αυτό. Άσε, που η λατρεμένη εκσφενδόνιζε και τις «καλημέρες» της, οπότε πού να καταλάβουμε τι διαφορά. Η δύναμη της 20χρονης συνήθειας για όλους μας.




Σταματίνα come back



Δεν περιμέναμε ότι η «Ελένη» θα ήταν μία αμιγώς κουτσομπολίστικη εκπομπή, αλλά αν βάλετε κανένα πιο φρέσκο gossip δεν θα σας παρεξηγήσει και κανείς. Ας πούμε η δήλωση του Γιώργου Λιάγκα ότι έκανε έξι μήνες να φιλήσει την Φαίη, λίγο ακόμη και θα… εξαμινήσει! Αλλά να μου πεις: και να ασχοληθεί η Μενεγάκη με τη θεματολογία των κλασικών μεσημεριανών, θα μιλάει για τον εαυτό της. Μετακίνηση, «χρυσό» συμβόλαιο, επίδομα, διαζύγιο, Ματέο. Πάντως, έχω να πω ότι φέτος η μεσημεριανή ζώνη είναι… ύπνε που παίρνεις τα παιδιά. Γιατί, αν με την πρεμιέρα της Ελένης βαρεθήκαμε, ούτε διανοηθήκαμε να το γυρίσουμε στη Νικολέττα Ράλλη. Όλες αυτές τις μέρες, μελετήσαμε κάθε πόντο του ατελείωτου ποδιού της και πλέον νυστάζουμε. Γι αυτό, Σταματίνα γύρνα πίσω… Κλασική αξία...