''Άναψε'' φωτιά ο Ρόκκος

08.09.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη,στο χώρο του ελληνικού πενταγράμμου, από την Πέμπτη έχει ξεσπάσει ένας φοβερός πόλεμος, εθνικού περιεχομένου. Οι βρισιές, οι μπηχτές και οι κατηγορίες δίνουν και παίρνουν, μετά από τις δηλώσεις του Στέλιου Ρόκκου για την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, μέσω του τραγουδιού.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Στο χώρο του ελληνικού πενταγράμμου, από τη Πέμπτη έχει ξεσπάσει ένας φοβερός πόλεμος, εθνικού περιεχομένου. Οι βρισιές, οι μπηχτές και οι κατηγορίες δίνουν και παίρνουν, ενώ το όλο σκηνικό θυμίζει το 1977ο επεισόδιο του "Καλημέρα Ζωή". Ο Στέλιος - The Patriot - Ρόκκος, ωσάν άλλος Στάθης Θεοχάρης σε μια έκρηξη ειλικρίνειας χαρακτήρισε εαυτόν Καραγκιόζη, αν ποτέ πάει και τραγουδήσει στην Τουρκία, στο όνομα της ελληνοτουρκικής φιλίας. Ο αοιδός θεωρεί πως η πολιτική δεν πρέπει να αναμειγνύεται στο τραγούδι και πως ο ίδιος θέλει, αλλά δε μπορεί να ξεχάσει την Κύπρο, την Πόλη και τις χαμένες πατρίδες.

Εκεί, λοιπόν που ο άνθρωπος βασανίζεται να λησμονήσει, έχει τους συναδέλφους του - οι οποίοι κάνουν διεθνή καριέρα στη γείτονα - να τον κατηγορούν πως όσα λέει είναι από τη ζήλια του, διότι δε μπορεί να κάνει ανοίγματα στη μεγάλη και δύσκολη αυτή αγορά. Η Άντζελα Δημητρίου, η βασίλισσα των charts σε Τουρκία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο και προσφάτως Ιταλία, σαν καθαρόαιμο άλογο που το τσίμπησε αλογόμυγα δεν άφησε το θέμα να περάσει έτσι. "Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ, πως με λένε και η σκούφια μου από πού κρατάει" είπε η international αοιδός για να απαντήσει μόνη της: "Η γιαγιά μου είναι από την Κων/πολη, ο παππούς μου από τη Σμύρνη, η θεία μου από την Τραπεζούντα, μια συμπεθέρα μας από την Ίμβρο, μια γειτόνισσά μου στο Περιστέρι που έπλενε στην ίδια σκάφη με τη μάνα μου από την Τένεδο και ο άνθρωπος που τώρα είμαι μαζί του είναι από την Αρμενία. Σου λέει τίποτε αυτό κ. Ρόκκο;".

Όχι, τώρα ειλικρινά του λέει κάτι; Εμένα, πάντως πολλά και πρώτο απ' όλα ότι η Άντζελα διάγει ευτυχή βίο με τον Νουράι. Όχι που τους ήθελαν τσακωμένους. Από τις δηλώσεις του Στέλιου "τα πήρε" άσχημα και ο Λευτέρης Πανταζής, Πόντιος στην καταγωγή του. "Όλα αυτά τα λέει από τη ζήλια του, επειδή δεν έχει προτάσεις από την Τουρκία", ενώ παρέπεμψε την περίπτωση του συνάδελφου του στη γνωστή παροιμία "όσα δε φτάνει η αλεπού". Θιγμένος, όμως είναι και ο Αντύπας, διότι σου λέει "Εγώ, κύριε ο, τι κάνω είναι για τη χώρα μου. Κοπιάζω για να προωθήσω την ελληνοτουρκική φιλία και μάλιστα με τόση επιτυχία. Δε μπορείς, λοιπόν να έρχεσαι εσύ και να με λες Καραγκιόζη".
Ο Ρόκκος εξήγησε στους συναδέλφους του ότι αναφέρεται μόνο στον εαυτό του, τον οποίο μάλιστα θεωρεί απλό τραγουδιστάκο. Είδες, Σωτήρη μου ταπεινοφροσύνη; Πάντως, δεν έχει πρόβλημα να πάει κάποια στιγμή στην Τουρκία και να τους τα "πάρει".