Διαμάχη για τη Βανδή, η νέα στέγη της Βίσση

31.10.2001
Αγαπημένε μου Λευτέρη, η γνωστή πλέον και σε σένα Μαρίτσα η περιπτερού, ξαναχτύπησε σήμερα με άλλα νέα. Είδες, για να ασκείς το άνωθεν λειτούργημα, δε μένεις ποτέ ρέστος από πληροφόρηση. Το πρωί, λοιπόν, που πέρασα να αγοράσω δύο εισιτήρια μου είπε τα καθέκαστα:
Αγαπημένε μου Λευτέρη,


Η γνωστή πλέον και σε σένα Μαρίτσα η περιπτερού, ξαναχτύπησε σήμερα με άλλα νέα. Είδες, για να ασκείς το άνωθεν λειτούργημα, δε μένεις ποτέ ρέστος από πληροφόρηση. Το πρωί, λοιπόν, που πέρασα να αγοράσω δύο εισιτήρια μου είπε τα καθέκαστα:

·"Χαμός έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης για χάρη της Βανδή" ξεκίνησε, κουνώντας τα χέρια της που παραλίγο να έφευγαν από τη θέση τους. Η αοιδός έχει χωρίσει σε δύο στρατόπεδα το συμβούλιο: σε αυτούς που θέλουν να εμφανιστεί τα Χριστούγεννα στη πόλη και σε αυτούς, την αντιπολίτευση, που δε θέλουν. Τα όσα ακούστηκαν, Λευτέρη μου, ήταν αν μη τι άλλο "χαριτωμένα". Ένα μέλος, δήλωσε πως δε θέλει τη Δέσποινα, επειδή ανήκει "Στη μεγάλη των καλλιτεχνών Σχολή, που άδουν με το...βρακί τους". Ο δήμαρχος, ωστόσο δεν πτοείται καθώς τα ίδια πέρασε πέρυσι με το Ρουβά, του οποίου το πολύπλευρο ταλέντο επί σκηνής, επίσης αμφισβητήθηκε.

·Αν δεν έβρισκαν εγκαίρως νέα θεατρική στέγη η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας, τότε θα έβαζαν και το χέρι τους στη φωτιά, ότι κάποιος τους έχει κάνει βουντού από εκείνα που κάνουν στα βάθη της Αφρικής. Δεν εξηγείται, αλλιώς ότι μετά από τόσο κόπο κι αφού έβαλαν τα θεμέλια κι έκαναν τον αγιασμό, να ανακαλυφθεί από κάτω ένας αρχαίος ποταμός. Τελικά, την παράσταση "Μάλα" θα την ανεβάσουν σε θέατρο, στην οδό Βουκουρεστίου γύρω τα Χριστούγεννα. "Ευτυχώς, στο τσακ πρόλαβαν τους εναπομείναντες ηθοποιούς, οι οποίοι ετοιμάζονταν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια" είπε κλείνοντας η Μαρίτσα η οποία τυγχάνει μέγαλη φαν της Βανδή.