Η καλή πράξη της Καιτούλας

16.01.2002
Aγαπημένε μου Λευτέρη, επειδή ξέρω πόσο ευαίσθητος είσαι, πόσο σε συγκινούν αξιέπαινες πράξεις και πόσο μεγάλη αδυναμία έχεις στην Καίτη Γαρμπή, έχω να σου πω μια είδηση που συνδυάζει και τα τρία αυτά στοιχεία, άρα είμαι σίγουρη ότι θα σε αγγίξει.
Αγαπημένε μου Λευτέρη,

επειδή ξέρω πόσο ευαίσθητος είσαι, πόσο σε συγκινούν αξιέπαινες πράξεις και πόσο μεγάλη αδυναμία έχεις στην Καίτη Γαρμπή, έχω να σου πω μια είδηση που συνδυάζει και τα τρία αυτά στοιχεία, άρα είμαι σίγουρη ότι θα σε αγγίξει.

Που λες, τις προάλλες, στο καμαρίνι της στην ''Ιερά Οδό'', όπου εμφανίζεται με τον Πασχάλη Τερζή, η Καιτούλα, εκτός των δεκάδων θαυμαστών που δέχεται μετά από την εμφάνισή της, δέχτηκε μια επίσκεψη που την έκανε να δακρύσει... Μια κυρία, αφού τη συνεχάρη και τις έδωσε θερμές ευχές οικογενειακής και επαγγελματικής ευτυχίας, της ζήτησε ένα αυτόγραφο για την 12χρονη ανιψούλα της, που ξέρει ότι την λατρεύει.

Η Καίτη, αφού υπέγραψε τη φωτογραφία της, παρότρυνε την κυρία να ξαναπάει στο μαγαζί, αλλά την επόμενη φορά να φέρει και το κοριτσάκι μαζί της. Τότε, προς μεγάλη έκπληξη για την διάσημη αοιδό, η κυρία την πληροφόρησε ότι πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι με κινητικά προβλήματα, της οποίας η οικονομική οικογενειακή κατάσταση δεν επιτρέπει επισκέψεις σε νυχτερινά κέντρα.

Τότε, η Καιτούλα εμφανώς συγκινημένη, δε δίστασε να αναλάβει τα έξοδα μιας νυχτερινής εξόδου της οικογένειας στην ''Ιερά Οδό''. ''Μην σας νοιάζει, πείτε μου πότε θέλετε και θα τα κανονίσω εγώ! Να έρθει το παιδί να χαρεί'', είπε με δάκρυα στα μάτια και καληνύχτισε την ευγενική κυρία, η οποία της υποσχέθηκε ότι θα ξαναέρθει με την κοπέλα την επόμενη φορά.

Είδες, Λευ μου, πόσο καλοί και μεγαλόψυχοι είναι μερικοί καλλιτέχνες; Τώρα θα μου πεις, δεν είναι τίποτα γι' αυτήν να κλείσει ένα τραπέζι και να αναλάβει τα έξοδά του, θα σου απαντήσω όμως ότι θα μπορούσε να το κάνει για κάποιους φίλους της ή για συγγενείς. Και από όσο ξέρω, το μαγαζί είναι συνέχεια κλεισμένο, γεγονός που δεν επιτρέπει στην Καιτούλα ούτε καν να μεσολαβήσει για να κλείσει κάποιο καλό τραπέζι στους φίλους της...