Όλα οδηγούν σε σένα

21.02.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, εκατομμύρια μάτια δάκρυσαν το βράδυ της Τετάρτης όταν άκουσαν στις ειδήσεις του Alpha την Αννα Δρούζα να ανακοινώνει την απόφαση του συζύγου της Νίκου Οικονόμου να επιστρέψει στην Αθήνα, για χάρη τους εγκαταλείποντας στη μέση της περιόδου την Μπαρτσελόνα.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Εκατομμύρια μάτια δάκρυσαν το βράδυ της Τετάρτης όταν άκουσαν στις ειδήσεις του Alpha την Αννα Δρούζα να ανακοινώνει την απόφαση του συζύγου της Νίκου Οικονόμου να επιστρέψει στην Αθήνα. Η απόφαση του γνωστού μπασκετμπολίστα να αφήσει την ομάδα της Μπαρτσελόνα και να επιστρέψει στην οικογένεια του, δεν άφησε ασυγκίνητο ακόμη και τον παρουσιαστή Μανώλη Καψή, ο οποίος μόνο διαφημίσεις δε ζήτησε προκειμένου να διώξει τον κόμπο που έκατσε στο λαιμό του λόγω της συγκίνησης. Τα ίδια αισθήματα κι ακόμη παραπάνω είχε η Δρούζα, η οποία ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο καλός της έφυγε μεσούσης της αθλητικής περιόδου και τόσο ξαφνικά.

Αν και το "ξαφνικά" στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι και η καταλληλότερη λέξη. Ο Οικονόμου από την πρώτη κιόλας στιγμή που υπέγραψε το συμβόλαιο δεν έψησε αρνιά για να γιορτάσει το γεγονός, παρόλο που η συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα - για όσους κατέχουν το αθλητικό - θεωρείται μεγάλη επιτυχία για έναν μπασκετμπολίστα. Βλέπεις, πίσω άφηνε γυναίκα και παιδί κι αυτό δεν του έδινε περιθώρια για χοροπηδητά και ουρλιαχτά του τύπου "Αααα, υπέγραψα στη Μπαρτσελόνα. Γιούπι για". Η κατάσταση για το Νίκο έγινε δυσκολότερη, όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Αριάδνη. Από τη μέρα της γέννησης της μέχρι τα σήμερα έχει καταφέρει να τη δει μόνο δύο φορές, λιγότερες δηλαδή και από τον ιδιοκτήτη της "Δέλτα" της γειτονιάς.

Ο πατέρας, για να καταλάβεις τον πόνο που ένιωθε από την απουσία της κόρης του, έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο κι έβαζε τη γυναίκα που κρατάει τη μικρή να τη φέρνει στο ακουστικό για να της μιλάει. Τα "τι κάνει το κοριτσάκι μου; Που είναι η πριγκηπέσα μου; Για δείξε μου πόσο αγαπάς το μπαμπά σου" δε βοηθούσαν και πολύ την κατάσταση, ενώ η Αννα κάθε φορά που ήταν παρούσα ένιωθε μια μεγάλη θλίψη. Ώσπου, ξαφνικά τη Δευτέρα της τηλεφώνησε ανακοινώνοντας της πως σε τρεις μέρες θα είναι πίσω στην Ελλάδα οριστικά. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, όταν τους ανακοίνωσε τα νέα κατανόησαν τις ανάγκες του καθότι πατεράδες είναι κι αυτοί και μπορούν να νιώσουν τον πόνο του. Στα επαγγελματικά του τώρα, ο Οικονόμου μέχρι τον Ιούνιο το μόνο που θα κάνει είναι να φυλάει τη μικρή, να παίζει μαζί της, να τη βγάζει καμιά βόλτα. Όποιες προτάσεις με κάποιο σύλλογο - αυστηρά ελληνικό - θα τις συζητήσει το καλοκαίρι.