Είναι απιστία το φλερτ;

07.03.2020
Είναι απιστία το φλερτ;
Η απάντηση δεν είναι σίγουρα άσπρο-μαύρο. Από τη μια πλευρά, δεν είναι μια απίστία με κεφαλαίο Α, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν είναι και... τίποτα. Ανάλογα με τη σχέση σου, τα όρια τα δικά σου και του συντρόφου σου αλλά και άλλους παράγοντες, το φλερτ μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο και πληγές. Ανάλογα με το ποιον ρωτάς, μπορεί να έχεις διαφορετικές απαντήσεις σχετικά με το αν το φλερτ σε μια σχέση μετράει ως απιστία. Επειδή δεν είναι μόνο ένα μαύρο και άσπρο «ναι» ή «όχι» και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά συναισθήματα γι 'αυτό, το Cosmopolitan ζήτησε από 3 ειδικούς να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το εάν το φλερτ μετράει ως απιστία.

Εξαρτάται από την πρόθεση

Η ψυχολόγος Michelle Croyle λέει την άποψη της:

«Κάποιος μπορεί απλά να είναι ένα πολύ εξωστρεφές πρόσωπο και φιλικό με τους άλλους, αλλά δεν έχει καμία επιθυμία να οδηγήσει κάποιον έξω από τα όρια του. Ωστόσο, κάποιος άλλος μπορεί να προσπαθεί να αισθανθεί πόσο μακριά μπορεί να πάει για να κερδίσει την προσοχή κάποιου άλλου, πόσο μπορεί να ξεφύγει ή ποιο επίπεδο σύνδεσης μπορεί να επιτύχει με κάποιον άλλο. Είναι θέμα των προθέσεων και της ακεραιότητας στην καρδιά του ατόμου. Αν κάποιος δεν θέλει να φλερτάρει αλλά είναι απλώς φιλικός και ενοχλεί τον σύντροφο του, ο σύντροφος του μπορεί να μοιραστεί αυτό το οποίο αισθάνεται και οι δύο μπορούν να δουλέψουν για να βρουν μια λύση όπου μπορούν να συμφωνήσουν και οι δύο.

Διάβασε και αυτό: Ανδρική απιστία: Το Νο1 στοιχείο που φανερώνει ότι… θα κοιτάξει αλλού

Δεν είναι τεχνικά απιστία, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ επιζήμια για τον σύντροφό σου

Ο σύμβουλος σχέσεων Rabbi Shlomo Slatkin λέει την άποψη του:

«Ενώ το φλερτ τεχνικά δεν μπορεί να είναι απιστία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραβίαση της πίστης επειδή παρουσιάζεις ενδιαφέρον για κάποιον άλλο. Η ίδια η σκέψη να κοιτάς έξω από τη σχέση και να ενεργείς με αυτό τον τρόπο, ακόμα και ήπια, μπορεί να θεωρηθεί από τον σύντροφό σου ως κάτι που μπορεί να τον πληγώσει. Είναι επίσης μια ολισθηρή πλαγιά που μπορεί να μην μπορείς να σταματήσεις εάν προχωρήσει πέρα ​​από το φλερτ».

Αν δεν το κάνεις μπροστά στον σύντροφό σου, μην το κάνεις όταν δεν είναι εκεί

Η ψυχολόγος Δρ. Sophia Reed δίνει τη δική της διάσταση:

«Νομίζω ότι η πιο εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι η απιστία πρέπει να είναι φυσική - δεν συμβαίνει αυτό. Μπορεί να είναι συναισθηματική και μπορεί να είναι με τη μορφή του φλερτ. Όταν ανοίξεις μια χαραμάδα για φλερτ, αυτό μπορεί να επιτρέψει μια ευκαιρία για φυσική απιστία. Ένας κανόνας των σχέσεων είναι ότι αν δεν φλερτάρεις με κάποιον μπροστά στον σύντροφό σου, τότε μην το κάνεις όταν δεν είναι εκεί. Ο δεύτερος κανόνας: Αν δεν θέλεις να φλερτάρει με άλλους ανθρώπους, τότε δεν πρέπει να φλερτάρεις και εσύ με άλλους ανθρώπους. Ανεξάρτητα από το αν οδηγεί ή όχι σε φυσική απιστία, είναι θέμα διατήρησης των ορίων και σεβασμός της σχέσης σου και του συντρόφου σου».

Αυτό το διάβασες; Δεν τσακώνομαι ποτέ με τον σύντροφό μου. Έχω την τέλεια σχέση ή... πρόβλημα μεγάλο;

Το συμπέρασμα (αν υπάρχει)

Κάθε σχέση είναι διαφορετική και εξαρτάται από αυτό που εσύ και ο σύντροφός σου έχετε ορίσει ως όρια, έχετε μιλήσει για το πώς αισθάνεστε και οι δύο. Οπότε η απάντηση στο ερώτημα «Είναι το φλερτ απιστία;» μπορεί να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Αυτό που δεν αλλάζει όμως είναι ότι η επικοινωνία και ο σεβασμός είναι υψίστης σημασίας όταν πρόκειται για τη διατήρηση μιας υγιούς δυναμικής. Εάν και οι δύο σκέφτεστε ότι το φλερτ είναι υγιές και σας εξιτάρει να βλέπετε τον σύντροφό σας να φλερτάρει με άλλους ανθρώπους, καλό για σας παιδιά! Εάν είστε πιο ευαίσθητοι όταν ο σύντροφος σας φλερτάρει με άλλους όταν δεν είστε εκεί, πρέπει να το συζητήσετε και να καταλήξετε σε μια αμοιβαία κατανόηση.