Τι να έχεις πάντα μαζί σου όταν πας για ποδήλατο

10.12.2014
Όλα όσα χρειάζεται να κουβαλάς στην βόλτα ή την προπόνηση. Πριν ξεκινήσουμε την βόλτα ή την προπόνησή μας με το ποδήλατο, θα πρέπει να έχουμε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα. Τι είναι αυτά που θα το χρειαστείτε;

Για την προπόνηση road ή mtb:


Τρόμπα: Μαζί με αυτήν θα χρειαστούν σαμπρέλα, μπαλώματα και εξολκείς ελαστικού ώστε σε περίπτωση που μας σκάσει το ελαστικό, να μπορέσουμε να το αντικαταστήσουμε για να συνεχίσουμε την βόλτα μας και να επιστρέψουμε πίσω.

Πολύεργαλείο: Θα το χρειαστείτε πολλές φορές για να επισκευάσετε τυχόν βλάβες που μπορεί να προκύψουν όπως να σφίξουμε κάποιες βίδες ή να κόψουμε και να ενώσουμε την αλυσίδα μας.

Νερό: Χειμώνα καλοκαίρι! Ειδικά τους μήνες που η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή προσέχουμε να μην ξεμένουμε ποτέ. Επίσης μαζί με το νερό μας καλό θα ήταν να έχουμε κάποιο ενεργειακό σνακ όπως ένα τζελάκι ή μια ενεργειακή μπάρα.

Αντιανεμικό: Θα το χρειαστείτε σχεδόν όλες τις εποχές πλην μάλλον του καλοκαιριού. Είναι απαραίτητο ειδικά για τις καταβάσεις από το βουνό.

Κινητό: Σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι θα πρέπει να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με κάποιον δικό σας.

Χρήματα, επίσης θα σας χρειαστούν όταν ξεμείνετε από νερά ή από κάτι για να φάτε ή ακόμα και για να μπορέσετε να επιστρέψετε πίσω.

Φυσικά θεωρούμε απαραίτητη και δεδομένη την χρήση κράνους, γάντιων αλλά και γυαλιών

Για την βόλτα στην πόλη:

Φώτα, λευκό φως εμπρός και πίσω κόκκινο. Θα πρέπει να τα ελέγξουμε πριν τη βόλτα μας ώστε να έχουν μπαταρία και να λειτουργούν κανονικά.

Πέταλο ή αλυσίδα ώστε να μπορούμε να κλειδώσουμε το ποδήλατο μας και να είμαστε ήσυχοι.

Κινητό για να ενημερώσουμε για το αν μας έχει συμβεί κάτι ή για να προσκαλέσουμε μια φίλη ή ένα φίλο για εσπρέσο. Αν χτυπήσει το κινητό μας κατά την διάρκεια που ποδηλατείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου και απαντήστε.

Χρήματα, τα οποία θα τα χρειαστούμε σε περίπτωση που συμβεί κάποια βλάβη στο ποδήλατο και θα καταφύγουμε στο πιο κοντινό ποδηλατάδικο ή για να κεράσουμε τον εσπρέσο της φίλης/φίλου που καλέσαμε παραπάνω!

Φύγαμε για ποδήλατο!