Cardio Fitness για την καρδιά σου

10.03.2016
Η γυμναστική της... καρδιάς!

Τι είναι: Ατομικό πρόγραμμα που βασίζεται στον έλεγχο της καρδιακής συχνότητας κατά την άθληση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η ιδανική καταπόνηση της καρδιάς ανάλογα με το στόχο, π.χ. καύση λίπους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ηλεκτρονικό όργανο καρδιαγγειακής άσκησης με μετρητή καρδιακών παλμών. Εναλλακτικά, μπορείς να γυμναστείς χωρίς όργανα, π.χ. με βάδισμα, τρέξιμο, χορό, αερόμπικ, και να ελέγχεις την ένταση με ρολόι-παλμογράφο.

Βασικό χαρακτηριστικό: Ο συστηματικός έλεγχος των καρδιακών παλμών, απαραίτητος για κάθε σοβαρά ασκούμενο και κρίσιμης σημασίας σε άτομα με προβλήματα υγείας, όπως διαβητικά, υπερτασικά, καρδιοπαθή ή παχύσαρκα.

Ελάχιστη συχνότητα: Τρεις-πέντε φορές εβδομαδιαίως από 30-45 λεπτά.

Τι πετυχαίνεις: Αύξηση αντοχής, λειτουργική βελτίωση καρδιαγγειακού συστήματος, καλύτερη κυκλοφορία αίματος, βαθύτερη αναπνοή, αυξημένη καύση λίπους και θερμίδων, εκτόνωση άγχους, αίσθημα ευεξίας.

Σου ταιριάζει αν...

Σου αρέσει να χρησιμοποιείς ηλεκτρονικά όργανα cardio ή/και να γυμνάζεσαι στη φύση, θέλεις να γυμνάζεσαι ελεγχόμενα και με ασφάλεια, χρειάζεσαι κίνητρα για καλύτερες επιδόσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1-10

Καύση θερμίδων: 8

Οφέλη υγείας: 9

Σωματική βελτίωση: 6

Φυσική κατάσταση: 6


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 154

Update: Μάρτιος 2016.