Γίνε η τέλεια καλεσμένη στα φετινά εορταστικά τραπέζια

24.12.2019
Γίνε η τέλεια καλεσμένη στα φετινά εορταστικά τραπέζια
Οι χρυσοί κανόνες για να θέλουν όλοι να σε έχουν στο πάρτι τους

Αν τα σχέδιά σου για αυτά τα Χριστούγεννα περιλαμβάνουν μία πρόσκληση σε φιλικό ή οικογενειακό σπίτι, είσαι τυχερή, καθώς δεν χρειάζεται να κουραστείς κάνοντας ετοιμασίες για μέρες, και μετά να χάσεις ώρες καθαρίζοντας πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, ακόμη και όλο το σπίτι.

Δες και αυτό: Χριστούγεννα 2019: Οδηγός επιβίωσης για να αντιμετωπίσεις το στρες από τις ετοιμασίες

Ακόμα και μια απλή επίσκεψη σε σπίτι όμως, κρύβει μικρά μυστικά που κάνουν την διαφορά.

Καταρχάς, τι θα φέρεις:
Αν αποφασίσεις η συμβολή σου στο τραπέζι να είναι φαγητό, φρόντισε να φέρεις κάτι νόστιμο, αλλά απλό- τίποτα που να τραβάει την προσοχή
. Καλό θα είναι να μην "κλέψεις" την παράσταση από όσα η οικοδέσποινα θα έχει κουραστεί για να προετοιμάσει. Επίσης, απόφυγε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Το κρασί (ειδικά αν είναι αφρώδες ή και σαμπάνια) είναι πάντα καλή ιδέα.

Πολύ σημαντικό είναι να φτάσεις στο πάρτι με καλή διάθεση και προετοιμασμένη να είσαι ευχάριστη και κοινωνική. Στις ερωτήσεις σχετικά με την ζωή σου, μην απαντάς μονολεκτικά, αλλά μην αρχίσεις και να μοιράζεσαι όλα τα κακά που σε βρήκαν τον τελευταίο καιρό.

Αυτό το είδες; 5 συμβουλές για να απαλλαγείς από καθημερινές αμήχανες καταστάσεις

Να είσαι ενδιαφέρουσα και γοητευτική, και να χαμογελάς. Η θετική σου ενέργεια θα γίνει αντιληπτή και θα παρακινήσει τους παρευρισκόμενους να σε γνωρίσουν καλύτερα.

Αν έχεις αλλεργία σε κάποιο φαγητό, ή είσαι vegeterian ή vegan θα πρέπει να έχεις ενημερώσει μέρες πριν. Μετά το τέλος του τραπεζιού, προθυμοποιήσου να βοηθήσεις στο μάζεμα και το πλύσιμο των πιάτων. Πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο: βοήθησε με όρεξη και κάνε όσο καλύτερη δουλειά μπορείς. Αφού πήρες την πρωτοβουλία, είναι άσχημο να πρέπει οι οικοδεσπότες σου να ξαναπλύνουν πιατικά και ποτήρια.

Διάβασε επίσης: Πώς σε επηρεάζει το να μένεις μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι

Αν την ώρα της αναχώρησης σου προσφέρουν "ταπεράκι” με το φαγητό που έμεινε από το τραπέζι, σε κάθε περίπτωση, δέξου το με ευχαρίστηση. Ακόμα κι αν το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις να φας την επόμενη μέρα είναι το δείπνο που μόλις κατανάλωσες. Θα κάνει τους οικοδεσπότες σου χαρούμενους. Ευχαρίστησε τους για την πρόσκληση και μην ξεχάσεις να αποχαιρετήσεις τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Την επόμενη μέρα πάρε ένα τηλέφωνο ή να στείλεις ένα ακόμα ευχαριστήριο μήνυμα για την ωραία βραδιά.