Επιχείλιος έρπης: Αυτά είναι τα 5 φυσικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του

07.02.2019
Επιχείλιος έρπης: Αυτά είναι τα 5 φυσικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του
Περίπου τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως φέρουν τον ιό του απλού έρπη που προκαλεί πληγές τις περισσότερες φορές στα χείλη. Δυστυχώς, μόλις ο ιός αυτός εισέλθει στο σώμα (μην φοβάσαι, δεν πάει μακριά), απλά ζει στα νευρικά σου κύτταρα. Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα παρουσιάσουν ποτέ συμπτώματα. Ωστόσο, όσοι δεν είναι τόσο τυχεροί γνωρίζουν πόσο επώδυνες και δυσάρεστες είναι αυτές οι φουσκάλες.

Διάβασε ποια φυσικά προϊόντα, τα οποία είναι αποτελεσματικά και απλά στη χρήση, θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις τον επιχείλιο έρπητα.

1. Σκόρδο
Το σκόρδο έχει ισχυρή φυσική αντιμικροβιακή δράση που μπορεί να βοηθήσει στο πρήξιμο και να κάνει πιο γρήγορο το χρόνο επούλωσης. Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στον έρπη. Εάν το χρησιμοποιήσεις σχεδόν αμέσως, για παράδειγμα μόλις αρχίσει το τσούξιμο και προλάβεις τις φουσκάλες πριν εμφανιστούν, μπορεί να αποτρέψει και την εμφάνισή του.

Διάβασε επίσης: To καλύτερο DIY scrub χειλιών που πρέπει να δοκιμάσεις

2. Αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια από μέντα και δέντρο τσαγιού είναι γνωστά για τα αντιιικά, αντιβακτηριακά και αντισηπτικά χαρακτηριστικά τους και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα έλαια μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη των πληγών εάν τα εφαρμόσεις κατά τα αρχικά στάδια του έρπητα.
Αραίωσε μια σταγόνα ή δύο από ένα από αυτά τα έλαια, με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και εφάρμοσέ το στην πληγή χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα. Χρησιμοποίησε τα έλαια κατά τη διάρκεια του σταδίου όπου αρχίζει το τσούξιμο για να αποφύγεις τον ερεθισμό.

3. Βιταμίνη C
Σε πολλά ιατρικά θέματα όπως και στον επιχείλιο έρπη, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το κλειδί και η βιταμίνη C είναι ένα πολύ γνωστό αντιοξειδωτικό και ανοσοποιητικό ενισχυτικό. Προτίμησε όμως περισσότερο τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C παρά τα συμπληρώματα.

Διάβασε και αυτό: Έλαιο από δέντρο τσαγιού: Ένας φυσικός τρόπος για να καταπολεμήσεις την ακμή. Με προσοχή όμως!

4. Βάλσαμο λεμονιού
Το βάλσαμο λεμονιού κυκλοφορεί σε βότανα ή κρέμα και είναι αποτελεσματικό για τον έρπητα. Περιέχει μερικά φυτικά εκχυλίσματα γνωστά για τις θεραπευτικές και αντιβακτηριακές τους ιδιότητες. Εάν μάλιστα εφαρμόζεται τακτικά, αυτό το προϊόν μπορεί να μειώσει τη διαδικασία επούλωσης κατά το ήμισυ.
Εφάρμοσε απευθείας στην πληγείσα περιοχή μερικές φορές την ημέρα.

5. Αλόη βέρα
Η αλόη βέρα είναι πολύ αποτελεσματική ως αντιβακτηριακό προϊόν και παρόλο που ο έρπης δεν προκαλείται από βακτήρια, η εφαρμογή αλόης θα αποτρέψει κάθε πιθανή μόλυνση. Αυτό το φυτό είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό και θα σε ανακουφίσει από τον πόνο, την ταλαιπωρία αλλά θα επιταχύνει και την επούλωση.
Αν έχεις το φυτό στο μπαλκόνι σου είσαι τυχερή. Πάρε ένα παχύ κομμάτι μήκους περίπου 2 εκατοστών, αφαίρεσε το εξωτερικό περίβλημα και θα δεις μια γκρίζα ημιδιαφανή γέλη. Τοποθέτησε τη πάνω στη πληγή και άφησε τη εκεί για περίπου 20 λεπτά. Απλά να σε προειδοποιήσουμε ότι το τζελ είναι πολύ πικρό, οπότε απόφυγε να γλείψεις τα χείλη σου μετά την εφαρμογή. Καλό είναι να επαναλάβεις τη θεραπεία μερικές φορές μέσα στην ημέρα.
Αν δεν έχεις το φυτό στο σπίτι σου, αγόρασε ένα σωληνάριο αλόης βέρα, θα σου κάνει εξίσου καλό.