Πήρες μερικά κιλάκια το Πάσχα - Ιδού τι σημαίνει αυτό για το σώμα σου

29.04.2019
Πήρες μερικά κιλάκια το Πάσχα - Ιδού τι σημαίνει αυτό για το σώμα σου
Ο αντίκτυπος δεν έρχεται μόνο στη ζυγαριά σου. Το όποιο επιπλέον βάρος που έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει συνέπειες που δεν έχεις φανταστεί. Ιδού οι 5 πιο σημαντικές από αυτές.

1. Η αίσθηση της γεύσης σου γίνεται βαρετή και οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής
Μπορεί να φαίνεται ότι κερδίζουμε βάρος επειδή τα τρόφιμα που τρώμε μοιάζουν πολύ νόστιμα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η παχυσαρκία μειώνει τους υποδοχείς της γεύσης μας κατά 25%. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να καταναλώνουν ακόμη περισσότερο φαγητό καθώς προσπαθούν να βιώσουν την ίδια πλούσια γεύση που είχαν πριν, από τα αγαπημένα τους γεύματα.

Διάβασε επίσης: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αγχώνεσαι και πιέζεσαι υπερβολικά στη δουλειά σου

2. Παθαίνεις συχνότερα ημικρανίες
Όταν αυξάνεται το βάρος σου αυξάνονται και οι πιθανότητες να σε πιάσει ξαφνική κεφαλαλγία. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Ημικρανία, τα άτομα με παχυσαρκία υποφέρουν από χρόνιες ημικρανίες συχνότερα από τα άλλα. Σημαντικό: Η παχυσαρκία δεν προκαλεί ημικρανίες, αλλά είναι ένας παράγοντας κινδύνου, που σημαίνει ότι αν είσαι παχύσαρκος είναι πιο πιθανό να πονά το κεφάλι σου.

3. Περισσότερη χοληστερόλη συλλέγεται στο αίμα σου
Το σώμα σου χρειάζεται χοληστερόλη για να χτίσει υγιή κύτταρα, αλλά τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η αύξηση του βάρους κάνει το σώμα σου να αναπτύξει υψηλή χοληστερόλη και αυξάνει τον κίνδυνο να αποκτήσεις λίπος στα αιμοφόρα αγγεία σου. Οι λιπαρές αποθέσεις δυσκολεύουν τη ροή του αίματός σου μέσα από τις αρτηρίες σου, εμποδίζουν την καρδιά σου να έχει αρκετό οξυγόνο και μειώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σου. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Διάβασε επίσης: 3 συμβουλές από τον προσωπικό γιατρό της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας για να μένουμε υγιείς και νέοι

4. Μπορεί να αισθάνεσαι πιο καταθλιπτική όσο περνάει ο καιρός
Υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της αύξησης βάρους, σύμφωνα με την έρευνα. Η αύξηση του σωματικού βάρους έχει ψυχολογικό αντίκτυπο και αυτό προκαλεί κατάθλιψη, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Μια άλλη μελέτη λέει ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν 55% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της ζωής τους από άλλους ανθρώπους.

5. Ενδέχεται να έχεις πρόβλημα να συλλάβεις
Μια από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες όταν στο σώμα σου προστίθενται επιπλέον κιλά είναι ο αυξημένος κίνδυνος υπογονιμότητας. Ο έξτρα λιπώδης ιστός οδηγεί σε ορμονική ανισορροπία. Αυτό επηρεάζει τον έμμηνο κύκλο μιας γυναίκας και την ποιότητα των ωαρίων της, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει μια γυναίκα να συλλάβει.