Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν τρως αμύγδαλα κάθε μέρα

18.11.2019
Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν τρως αμύγδαλα κάθε μέρα
Με την κατανάλωση αμυγδάλων ίσως να μπορούσες να σώσεις, κυριολεκτικά, τη ζωή σου. Σε μια μελέτη, η American Heart Association διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Μεταξύ των ξηρών καρπών, τα αμύγδαλα είναι από τα πιο αγαπημένα όχι μόνο για τη γεύση τους, αλλά και για τα οφέλη τους. Διάβασε τις 4 αλλαγές που θα δεις στο σώμα σου όταν αρχίσεις να τρως αμύγδαλα σε καθημερινή βάση και οι οποίες στηρίζονται σε επιστημονικές μελέτες.

Καταπολεμούν την ακμή

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι ασθενείς με σοβαρή ακμή παρουσίαζαν περίπου 9% λιγότερη βιταμίνη Ε στην κυκλοφορία του αίματος. Η κατανάλωση αμυγδάλων για τη βελτίωση του δέρματος είναι μια μακρόχρονη παραδοσιακή θεραπεία της Μέσης Ανατολής που αποδείχθηκε ότι υποστηρίζεται και από την επιστήμη. Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να θεραπεύσεις την ακμή και να αναζωογονήσεις το δέρμα σου αν μπορείς να είσαι ανθεκτική στα υψηλά επίπεδα των ωμέγα-6 λιπαρών.

Βοηθούν στη θεραπεία του διαβήτη

Αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 είναι πιθανό να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση με την κατανάλωση αμυγδάλων σε καθημερινή βάση. Όχι μόνο βοηθούν στην απόφραξη των αρτηριών, μειώνοντας την «κακή χοληστερόλη», αλλά συμβάλλουν επίσης στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα χάρη στα ανόργανα συστατικά τους.

Διάβασε και αυτό: Καρύδια ή αμύγδαλα; Τι να διαλέξω και γιατί

Βοηθά στην ανάρρωση μετά τη γέννα

Οι Ινδοί έχουν μια μακροχρόνια παράδοση στο να τρώνε αμύγδαλα ως φυσικό φάρμακο για να ρυθμίζει την εντερική ροή και να κερδίζουν ενέργεια. Τα αμύγδαλα αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής αγιουρβέδας και συνιστώνται συχνά στις γυναίκες μετά τη γέννα για να τις βοηθήσουν να ανακάμψουν γρήγορα και να αποφύγουν τις ραγάδες.

Μπορούν να κάνουν το μωρό σου πιο έξυπνο

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα αμύγδαλα μπορούν να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία. Η κατανάλωση 74 γραμμαρίων αμυγδάλων την εβδομάδα μπορεί να κάνει το μωρό σου πιο έξυπνο, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν Ισπανοί επιστήμονες που παρακολούθησαν 2.208 έγκυες γυναίκες. Τα παιδιά παρακολουθήθηκαν στη συνέχεια όταν ήταν 1,5 και 8 ετών. Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες έτρωγαν αμύγδαλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ IQ.