4 τρόποι που τα πόδια σου μπορεί να φανερώσουν προβλήματα υγείας σε εσωτερικά όργανα

03.12.2019
4 τρόποι που τα πόδια σου μπορεί να φανερώσουν προβλήματα υγείας σε εσωτερικά όργανα
Ισχύει! Ορισμένες ασθένειες μπορεί να δηλώνουν την παρουσία τους μέσω... ποδιών. Δες τέσσερις περιπτώσεις και έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

Μπλε ή μοβ χρώμα του δέρματος στα πόδια σου

Θα έχεις παρατηρήσει πιθανώς όταν κάνει πολύ κρύο, ότι το δέρμα σου μπορεί να γίνει μπλε. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες τα δάκτυλα των ποδιών σου μπορούν να αλλάξουν χρώμα ακόμα και όταν είναι ζεστά.

Τι μπορεί να σημαίνει:

Υπάρχει μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο μπλε δακτύλων (σύνδρομο Raynaud), που συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία είναι αποκλεισμένα.

Διάβασε επίσης: Τα σημάδια που μαρτυρούν πως πίνεις υπερβολικά πολύ καφέ

Πόνος στα δάχτυλα και στις πατούσες

Επώδυνα γρομπαλάκια μπορούν να αναπτυχθούν ξαφνικά και να κρατήσουν από λίγες ώρες έως αρκετές ημέρες. Συνιστάται να μην τα αγνοήσεις και να κλείσεις αμέσως ραντεβού με γιατρό.

Τι μπορεί να σημαίνει:

Μπορεί να έχεις μια καρδιακή λοίμωξη που προκαλείται από βακτήρια. Συνήθως τα αντιβιοτικά λειτουργούν τέλεια σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Ανεξήγητοι μώλωπες στα πόδια

Όταν χτυπήσεις πάνω σε κάτι, θα έχεις δει ότι εμφανίζεται αμέσως ένα μώλωπας, αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου μπλε σημάδια εμφανίζονται τυχαία χωρίς καμία εξήγηση και παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δέρμα σου.

Τι μπορεί να σημαίνει:

1. Ηπατική νόσος

2. Ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες, όταν, δηλαδή, το δικό σου ανοσοποιητικό σύστημα εσφαλμένα επιτίθεται στο σώμα σου

3. Φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων

4. Διαταραχές στο αίμα

Αυτό το έχεις δει; 5 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Κόκκινα εξανθήματα στα πόδια

Τα δερματικά εξανθήματα είναι κοινό σύμπτωμα σε ασθενείς. Αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι έντονα κόκκινα, σκούρα κόκκινα ή ακόμα και μωβ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργούν φαγούρα, επομένως μπορεί να είναι απλώς μια αλλεργική αντίδραση. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας σοβαρής ασθένειας.

Τι μπορεί να σημαίνει:

1.Φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων

2.Μερικές αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο λύκος ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα