Φέτος το καλοκαίρι νιώσε τέλεια με οδηγό τ'άστρα

25.06.2015
Ο ερχομός του καλοκαιριού φέρνει στο μυαλό εικόνες τεμπελιάς, ξενοιασιάς και αποχαύνωσης σε κάποια αμμουδιά, αλλά ταυτόχρονα αυτόματοι συνειρμοί εισβάλλουν στο πανοραμικό πλάνο της ευτυχίας! Έχω αρκετά καλό σώμα; Θα καταφέρω να ξεφύγω από το καθημερινό άγχος που με κατακλύζει; Θα προλάβω να γεμίσω τις μπαταρίες μου; Μάθε, λοιπόν, ποια είναι τα σημεία που σύμφωνα με το ζώδιό σου πρέπει να προσέξεις, ώστε να πετύχεις τη σωματική, τη συναισθηματική και τη διανοητική ισορροπία, και μάλιστα εναλλακτικά.

Κριός

Εμφάνιση

Ντύσιμο χρωματικά τολμηρό, με ατίθασο στυλ και πινελιές που αναδεικνύουν τη fitness άποψή σου για τη ζωή, ακόμη και σε πιο επίσημες εμφανίσεις, είναι το σήμα κατατεθέν σου. Διατήρησε την απλότητα στο μακιγιάζ με παστέλ αποχρώσεις και φυσικά χείλη, αποφεύγοντας την έμφυτη τάση σου να βάφεσαι στα χρώματα του πολέμου. Ακόμα, περιόρισε το αγαπημένο σου ruby red κραγιόν στις βραδινές εμφανίσεις σου.

Ομορφιά & Ευεξία

Χαλάρωσε από τη διανοητική ένταση, καταπολέμησε τους πονοκεφάλους και τις αϋπνίες με ζεστό αφέψημα δεντρολίβανου, αντί για κρύο μοχίτο. Η εμφάνιση πανάδων και κηλίδων στο πρόσωπο αποτελεί πρωταρχικό κίνδυνο για εσένα αυτήν την εποχή. Εκτός από τη φαρμακευτική πρόληψη και τη θεραπεία, κομπρέσες με χυμό λεμονιού θα φωτίσουν το δέρμα σου.

Δες το εναλλακτικά


Πλούσια σε κίνηση σωματική δραστηριότητα θα δώσει διέξοδο στα αλλεπάλληλα κύματα αδρεναλίνης που σε κατακλύζουν. Αν δεν σου φτάσουν τα παιχνίδια στην παραλία και το clubbing, εκτονώσου εναλλακτικά με ένα semi-contact μαχητικό άθλημα ή με power yoga.


Ταύρος

Εμφάνιση


Γήινα χρώματα και διακριτική πολυτέλεια αποτελούν αδιαπραγμάτευτα στοιχεία της εμφάνισής σου. Ένα απαλό lip gloss που θα τονίζει τα σαρκώδη χείλη σου και διακριτική σκιά στα μάτια θα αναδείξουν την καμπυλόγραμμη ομορφιά σου. Προτίμησε αξεσουάρ που προστατεύουν ή αναδεικνύουν το λαιμό (φουλάρια κ.λπ.) ή ξύλινα tribal που ταιριάζουν πρωτότυπα στη γήινη φύση σου.

Ομορφιά & Ευεξία


Για να μην πέσει η διάθεσή σου, προφυλάξου από ωτίτιδες και λοιμώξεις του αφτιού, όταν θα ασχολείσαι με θαλάσσιες δραστηριότητες. Χρησιμοποίησε το Gentian από τα ανθοϊάματα του Bach για να εξισορροπήσεις το θυμικό σου, όταν ανακινούνται οι υλικές και συναισθηματικές σου ανασφάλειες.

Δες το εναλλακτικά


Οι πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας, όπως το τζούντο ή το αϊκίντο, ταιριάζουν απόλυτα στο σωματότυπό σου αλλά και στην ανταγωνιστική ιδιοσυγκρασία σου.

Δίδυμοι

Εμφάνιση


Το παιχνιδιάρικο casual στυλ σου σε συνδυασμό με απλά αξεσουάρ τονίζει τη νεανικότητά σου και τη διάθεσή σου για αμεσότητα στην επικοινωνία. Φόρεσε λουλουδάτα τζιν και πουκάμισα, δερμάτινα χρωματιστά πέδιλα και μαγιό με έναν ώμο ή πολύχρωμα prints. Με μια γαλλική πλεξίδα και έντονο ρουζ στα μάγουλα και στη μύτη, θα πετύχεις ένα ωραίο εκφραστικό εφέ, σαν ένα ανέμελο παιδί που μόλις έχει κοκκινίσει από τον ήλιο.

Ομορφιά & Ευεξία


Αυτήν την εποχή είναι ευκαιρία για εσένα να ξεφύγεις από τους γρήγορους ρυθμούς. Η βαλεριάνα θα καταπραΰνει το ευαίσθητο νευρικό σου σύστημα, προσφέροντάς σου... εύγευστα τις αγχολυτικές της ιδιότητες.

Δες το εναλλακτικά


Το ταϊτσί, με τις αρμονικές κινήσεις των χεριών, σου ταιριάζει, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την τόσο πολύτιμη και μάλλον ουτοπική για εσένα αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία. Είναι ιδανικό για άσκηση στη φύση.


Καρκίνος

Εμφάνιση


Ρομαντικό μάξι bohemian φολκλόρ με δαντέλα ή βολάν είναι η επιλογή που θα διασταυρώσει το προσωπικό σου στυλ με τις φετινές τάσεις των μεγάλων σχεδιαστών. Μια ορχιδέα για τσιμπιδάκι ταιριάζει απόλυτα στα στιλπνά μαλλιά σου. Φόρεσε ένα καπέλο «παναμά» και ξύπνα τον Σκοτ Φιτζέραλντ που κρύβεις μέσα σου. Μακιγιάζ σε μοβ αποχρώσεις θα αναδείξει το τόξο των ματιών σου.

Ομορφιά & Ευεξία


Ο χυμός αγγουριού με λάιμ και ροδόνερο θα δώσει λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα σου, ενώ το δίκταμο και η φιλιπέντουλα (ή σπειραία) θα ρυθμίσουν την πέψη και την οξύτητα του στομαχιού σου.

Δες το εναλλακτικά


Η τεχνική contact improvisation, βασισμένη στο χορό αλλά και στο ζίου ζίτσου, θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου, ενώ, παράλληλα, με το σωματικό διάλογο και την επαφή, θα εξωτερικεύσεις συναισθήματα, αφήνοντας την εσωστρέφειά σου απαλλαγμένη από την απομόνωση.


Λέων

Εμφάνιση


Χειμώνα ή καλοκαίρι το ντύσιμό σου θεωρείται υπερπαραγωγή. Classy λευκά φορέματα και ταγέρ ή εναλλακτικά animal print, αν έχεις πιο άγριες διαθέσεις, θα αγκαλιάσουν το ήδη μαυρισμένο από την καροτίνη ή το σολάριουμ κορμί σου. Ρίξε το βάρος του μακιγιάζ στα έντονα μεγάλα μάτια σου, εφαρμόζοντας οτιδήποτε αναδεικνύει τη γατίσια γραμμή τους. Δυνατό ατού τα πλούσια μαλλιά σου, που συνηθίζεις να ρίχνεις ανέμελα, αλλά και επιδεικτικά, προς τα πίσω με μια κίνηση του κεφαλιού.

Ομορφιά & Ευεξία


Συμπληρώματα διατροφής με έξτρα πρωτεΐνες και οξέα θα βοηθήσουν το δέρμα σου να διατηρήσει τα λιπαρά συστατικά που χάνονται από την ταλαιπωρία εξαιτίας του ήλιου και της θάλασσας, αλλά και να σταθεροποιηθεί το pH, για ελαστικότητα και λάμψη στα μαλλιά.

Δες το εναλλακτικά


Το αφέψημα πικραλίδας τονώνει την καρδιά που καταπονείται στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ η γυμναστική gyrotonic ή οι ασκήσεις Feldenkrais θα σε ανακουφίσουν από προβλήματα στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη.


Παρθένος

Εμφάνιση


Τα αγαπημένα σου μπεζ και ιβουάρ εξακολουθούν να αποτελούν κλασική επιλογή, ενώ ημιδιάφανα εμπριμέ και καρό παντελόνια θα δώσουν μια σέξι νότα στη διακριτικά κομψή παρουσία σου. Μείνε σταθερή σ’ ένα ωραίο σινιόν χτένισμα με χωρίστρα στη μέση και στο φυσικό μακιγιάζ. Επίμεινε στα έντονα φρύδια σου, αγνοώντας επιδεικτικά τις... σειρήνες της αποτρίχωσης.

Ομορφιά & Ευεξία


Διατροφή πλούσια σε δημητριακά και φυτικές ίνες βοηθά στη δυσκοιλιότητα που προκαλείται εξαιτίας της μετακίνησης σε άλλον τόπο και της αλλαγής ρυθμού ζωής το καλοκαίρι. Ιδιαίτερη προσοχή στις τροφικές αλλεργίες, που αυτήν την εποχή προκαλούνται κυρίως από τα θαλασσινά. Ρόφημα από γλυκάνισο θα καταπραΰνει το πεπτικό σου και θα διευκολύνει τη λειτουργία των εντέρων.

Δες το εναλλακτικά


Pilates και ήπιες ασκήσεις στο νερό θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις χρόνιους σωματικούς πόνους.


Ζυγός

Εμφάνιση


Γυαλιά ηλίου σε σχήμα πεταλούδας για εσένα, που όλες τις εποχές τα βλέπεις όλα ροζ. Πλατφόρμες μεταπολεμικού στυλ σε πλεκτό ημιτάκουνο, που μπορείς να τις συνδυάσεις με ρετρό φορέματα της δεκαετίας του ’30, τύπου τσάρλεστον. Τολμηρές και έντονες πορτοκαλί, ροζ και λεμονί σκιές είναι η κυρίαρχη φετινή τάση στο μακιγιάζ, που πρώτη θα ακολουθήσεις, όπως πάντα. Βασική προϋπόθεση σ’ αυτό, τα άχρωμα χείλη.

Ομορφιά & Ευεξία


Η αγριάδα είναι το βότανο που υποβοηθά τη λειτουργία των νεφρών, ενώ τουλάχιστον δύο λίτρα νερό ημερησίως είναι απαραίτητα τώρα που η κατακράτηση υγρών αυξάνεται. Φύκια από τη Νεκρά Θάλασσα και αγριοκάστανο καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.

Δες το εναλλακτικά


Ισομετρική γυμναστική για τις πιο τεμπέλες και εκφραστικός χορός για τις πιο τολμηρές θα «λύσουν» το σώμα και τα συναισθήματα.


Σκορπιός

Εμφάνιση


Μυστηριώδης και σέξι, με gothic παρεμβάσεις, που επικεντρώνονται στα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Το μαύρο βερνίκι νυχιών συμπληρώνεται άρτια από τους smoky τόνους στο μακιγιάζ. Ταλαντεύσου σε σκιές από έντονο μαύρο και κομψό γκρι έως διεισδυτικό φούξια και λαμπερό χρυσό.

Ομορφιά & Ευεξία


Λοιμώξεις των γεννητικών, κολπίτιδες ή μυκητιάσεις που προέρχονται κυρίως από τη θάλασσα αντιμετωπίζονται με πλύσεις χαμομηλιού, αναμεμιγμένου με σταγόνες αιθέριου ελαίου ρίγανης. Το Chicory από τα ανθοϊάματα Bach έχει τη δύναμη να δράσει θαυματουργά πάνω σου, αφού θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας, αδρανοποιώντας το κομμάτι εκείνο του χαρακτήρα σου, που έχει να κάνει με τον εγωισμό και την αυτολύπηση.

Δες το εναλλακτικά


Αν δεν σου αρέσουν οι έτοιμες λύσεις, καταδύσου στη σκοτεινή νύχτα της ψυχής σου, ανακαλύπτοντας και τη γλώσσα του σώματος μέσω του χορού butoh.


Τοξότης

Εμφάνιση


Ο κίνδυνος της ενδυματολογικής υπερβολής πάντα θα καραδοκεί για εσένα. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι η εποχή για να βγάλεις το άχτι σου! Αν όμως έχεις αποφασίσει γενναία να στερηθείς φέτος τα πολύχρωμα λαχουρένια συνολάκια σου, μπορείς εντούτοις να τραβήξεις τα βλέμματα με διαφάνειες και διχτυωτές μπλούζες. Θα αντισταθμίσεις το σύνδρομο στέρησης με έντονα χείλη, επιλέγοντας όμως ματ χρώματα και τονίζοντας μόνο αυτά και τίποτε άλλο στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Ομορφιά & Ευεξία


Η ζέστη, ο ήλιος και το κολύμπι βοηθούν σημαντικά
τα οστά, όπως επίσης και οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως ο σολομός, η ρέγκα, το αβγό κ.λπ. Ρόφημα αψιθιάς, αγκινάρες, παντζάρια, ραδίκια είναι ό,τι πρέπει για αποτοξίνωση του συκωτιού. Περπάτημα στην άμμο και ασκήσεις σκουότ θα τονώσουν μηρούς και γοφούς.

Δες το εναλλακτικά


Η εναλλακτική ενασχόληση που συνδυάζει ιδανικά τη δημιουργική τρέλα με τις αθλητικές ανησυχίες σου είναι το βραζιλιάνικο Capoeira. Αντέχεις;


Αιγόκερως

Εμφάνιση


Τα capri σου ταιριάζουν, γιατί μπορείς να... αναρριχηθείς στην πρακτικότητα, χωρίς να ολισθήσεις από την αυστηρότητά σου! Κοντοκουρεμένα, αυθάδικα μαλλιά θα αντικαταστήσουν το κλασικό αγαπημένο σου σινιόν και ρουζ σε καφεκόκκινες αποχρώσεις θα απαλύνει τις έντονες γωνίες του προσώπου σου. Αυτά θα ανατρέψουν ευχάριστα τη χειμερινή καθωσπρέπει δημόσια εικόνα σου.

Ομορφιά & Ευεξία


Για τους πόνους στα οστά αλλά και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, που επιδεινώνεται κατά τους θερινούς μήνες, χρησιμοποίησε το σύμφυτο. Η τσουκνίδα και το γαϊδουράγκαθο θα βελτιώσουν την κατάσταση, αν έχεις δερματικά προβλήματα.

Δες το εναλλακτικά


Τώρα είναι ευκαιρία για περπάτημα μέσα στη θάλασσα και ασκήσεις με βατραχοπέδιλα, για ενδυνάμωση τετρακέφαλων και αποφυγή παθήσεων στα γόνατα. Το σοτάι είναι ένα σύστημα αυτοθεραπείας, κατάλληλο για μυοσκελετικά προβλήματα.

Υδροχόος

Εμφάνιση


Φουτουριστικό ή έθνικ, το στυλ σου είναι πάντα ύμνος στο εκκεντρικό minimal look. Προτίμησε ρούχα μονόχρωμα και εκτυφλωτικά, χωρίς εξωτερικά στοιχεία (τσέπες κ.λπ.), δίνοντας μεγάλη σημασία στις πετυχημένες αποχρώσεις. Αντικατάστησε τα πολλά αξεσουάρ με ένα βραχιόλι από μπαμπού ή με μεταλλικά bangles φορεμένα σε όλο το μήκος του χεριού. Μακιγιάζ σε γαλάζιους τόνους θα απογειώσει το βλέμμα σου.

Ομορφιά & Ευεξία


Τα φύκια και τα ραδίκια βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος, ενώ η άρνικα και το μαύρο σινάπι στο κυκλοφορικό. Καλή καθαριότητα, όχι βαθύ κόψιμο των νυχιών και ανοιχτά παπούτσια θα σε προστατέψουν από τους μύκητες που αναπτύσσονται στα πόδια.

Δες το εναλλακτικά


Το αερόμπικ θα βοηθήσει το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό, ενώ ο εκφραστικός χορός θα πετύχει το ίδιο, δίνοντας διέξοδο και στις καλλιτεχνικές ανησυχίες σου.

Ιχθύες

Εμφάνιση


Όταν ο Duke Ellington έγραφε το «Sophisticated Lady», σίγουρα είχε μια γυναίκα Ιχθύες στο μυαλό του. Κοντά φορέματα με ψυχεδελικά prints ή πλάγιες πολύχρωμες ρίγες είναι πολύ εντυπωσιακά, μέσα στο σουρεαλιστικό στυλιστικό πλάνο σου. Σε εσένα επιτρέπεται το επιτηδευμένο μακιγιάζ σε όλους τους τόνους, με σκούρες σκιές και λίγη βαζελίνη από πάνω για εντυπωσιακό wet look. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρέμες ενυδάτωσης με χρυσόσκονη για πιο εντυπωσιακές βραδινές εμφανίσεις.

Ομορφιά & Ευεξία


Κάνε ένα fish spa και άφησε τα καλλωπιστικά ψαράκια να περιποιηθούν τα υπέροχα πόδια σου. Το Rock Rose από τα ανθοϊάματα Bach θα διώξει τους αόρατους φόβους σου και θα σε επαναφέρει στην πραγματικότητα, αν και είναι μάλλον αβέβαιο κατά πόσο το θέλεις.

Δες το εναλλακτικά


Η aqua yoga θα ικανοποιήσει τις μεταφυσικές αναζητήσεις σου, καθώς θα ασκείσαι στο φυσικό περιβάλλον σου!

Από τον Θανάση Ματσώτα