Η Αφροδίτη στον Καρκίνο: ο παράδεισος των ερωτικών σου

06.08.2012
Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία περίοδο του καλοκαιριού και η ανυπομονησία για διακοπές και ξεκούραση αυξάνεται, ο έρωτας μας κλείνει το μάτι με νόημα. Συγκεκριμένες όψεις θα τον καλωσορίσουν, τόσο όσο την έμπνευση αλλά και την ψυχική ευφορία.

Tι σημαίνει η Αφροδίτη στον Καρκίνο, με Ποσειδώνα, Πλούτωνα και Ουρανό: Η Αφροδίτη περνάει στο Υδάτινο βασίλειο και κολυμπάει στα νερά του έρωτα. Ο πλανήτης της αγάπης, του έρωτα, της αρμονίας, των σχέσεων και της συνύπαρξης, μετά από την πολύμηνη παραμονή της στο εγκεφαλικό ζώδιο των Διδύμων, στις 7 Αυγούστου περνάει στο αισθαντικό ζώδιο του Καρκίνου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Όλους τους προηγούμενους μήνες, που βρισκόταν στους Διδύμους, μάλιστα σε ανάδρομη πορεία από τα μέσα Μαΐου έως το τέλος Ιουνίου, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και πάρα πολλές παρανοήσεις στις προσωπικές σχέσεις. Τα λόγια και η επιφανειακή επικοινωνία περίσσευαν σε βάρος της συναισθηματικής επαφής και της ζεστασιάς που χρειάζεται η Αφροδίτη για να εκφράσει τη δημιουργία δεσμών, το άμεσο ζητούμενό της.

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο κατεξοχήν ευαίσθητο, ερωτικό και μητρικό, που επιδιώκει την ψυχική σύνδεση, την αφοσίωση, την προσφορά, την αίσθηση της ασφάλειας και τη δημιουργία οικογένειας. Κυρίαρχος πλανήτης του είναι η Σελήνη, η οποία συμβολίζει τον ψυχισμό, το θηλυκό μητρικό αρχέτυπο, τη δεκτικότητα, την υπομονή, τα όνειρα, το κρυφό, ευάλωτο κομμάτι του εαυτού μας, αυτό που διψάει για να δώσει και να πάρει στοργή και αγάπη. Όταν ο Καρκίνος αγαπάει, δεσμεύεται συναισθηματικά, κι επειδή ταυτίζεται απόλυτα με το αγαπημένο του πρόσωπο, απαιτεί την ανταπόκριση, την οποία, αν δεν εισπράξει, γίνεται παθητικά επιθετικός, παίζει δηλαδή υπόγεια συναισθηματικά παιχνίδια για να τραβήξει την προσοχή.

Η Αφροδίτη μαζί με τη Σελήνη αποτελούν στην αστρολογία τους μοναδικούς πλανήτες που είναι σύμβολα της θήλειας αρχής. Εκπροσωπούν τη θηλυκή δύναμη και τη γονιμότητα, ταυτίζονται και οι δύο με τη δημιουργία της ζωής μέσω της αγάπης, είτε σε φυσικό είτε σε πνευματικό επίπεδο.

Το ότι η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιο της Σελήνης ανεβάζει ενεργειακά τις γυναίκες, ενώ ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν πιο έντονη, κτητική, βαθιά ερωτική, έτοιμη να αφεθεί στις αισθήσεις και στο συναίσθημα. Να ζήσει τον απόλυτο έρωτα, που συνδυάζει το όνειρο και το απόλυτο υπαινικτικό πάθος.

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα πολλές νέες σχέσεις θα δημιουργηθούν, θα αναζωπυρωθούν παλιότερες, και το συναίσθημα του έρωτα θα επικρατεί, καθώς οι άνθρωποι θα γλυκάνουν και θα θέλουν να αναλάβουν δεσμεύσεις, να μοιραστούν τη ζωή τους με το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Στις 9 Αυγούστου η Αφροδίτη θα σχηματίσει ένα ονειρικό τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, που θα φέρει συναισθηματική αρμονία και αισθηματικές δεσμεύσεις, ιδιαίτερα στα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) και κατά δεύτερον στα ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως). Αλλά και για όλους μας, ο τρόπος με τον οποίο θα βιώσουμε τα συναισθήματά μας εκείνες τις μέρες θα έχει να κάνει με το ανείπωτο της ψυχής μας και μπορεί να μας ανεβάσει σε ένα επίπεδο όπου θα νιώθουμε ότι αιωρούμαστε και συνδεόμαστε με την πνευματική πηγή του έρωτα. Ακόμα κι αν δεν ερωτευτούμε εκείνες τις μέρες, σίγουρα θα έχουμε μεγάλη έμπνευση, μια ψυχική ανάταση, καθώς και την αίσθηση την πληρότητας μέσω της τάσης μας να αφεθούμε σε κάτι ανώτερο και να ξεφύγουμε από τα στενά λογικά πλαίσια της πραγματικότητας. Ο ιδεαλισμός και η φιλευσπλαχνία μας ενισχύονται.

Στις 15 Αυγούστου το σκηνικό γίνεται πιο παθιασμένο, καθώς η Αφροδίτη κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα και γίνεται μοιραία και απόλυτη. Οι σχέσεις γίνονται έντονες, ο ένας θέλει να επιβληθεί στον άλλο, η κτητικότητα, το πάθος, η ζήλια και τα ακραία συναισθήματα μας κατακλύζουν και δεν μπορούμε να σκεφτούμε με αντικειμενικότητα.

Την ίδια μέρα μπαίνει στο παιχνίδι και ο Ουρανός, που θα φέρει κεραυνοβόλους έρωτες ή θα προκαλέσει ξαφνικές διενέξεις, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι τώρα τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν ώστε να ανανεωθούμε και να αποτινάξουμε όποια σχέση μας κρατάει δέσμιους σε ένα παλιό μοτίβο ζωής, δεν μας αφήνει να εξελιχθούμε και να βιώσουμε την αληθινή επαφή με τον εαυτό μας.

Πώς θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο

Kριός: Μεγάλα σχέδια και αποφάσεις. Ο έρωτας γίνεται για σένα ένας πολύ σημαντικός προορισμός, νιώθεις ότι ήρθε η στιγμή για να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά και να επενδύσεις στα συναισθήματά σου για ένα πρόσωπο, χωρίς να σκεφτείς για την ώρα πού ακριβώς θα οδηγήσει όλο αυτό. Θέλεις να αφεθείς στην εσωτερική σου φωνή, που ξέρει πολύ καλά πού σε πάει. Πρόσεξε στα μέσα του μήνα να μην το παρακάνεις με την τάση σου για απόλυτη ανεξαρτησία και δείξε στο σύντροφό σου ότι εσύ είσαι το λιμάνι ή ο βράχος στον οποίο μπορεί να στηριχτεί στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει. Μπορεί να αποφασίσεις ξαφνικά μια συγκατοίκηση ή ακόμα και το γάμο. Μη στερήσεις από τον άνθρωπό σου πολύτιμες στιγμές προς χάριν της καριέρας σου.

Tαύρος: Eσύ κρατάς τα ηνία της ζωής σου. «Ο μόνος υπεύθυνος για μένα είμαι εγώ». Αυτό πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και να αφεθείς στις αλλαγές που θα μεταμορφώσουν ριζικά το νόημα της ζωής σου και τον τρόπο που την αντιλαμβανόσουν μέχρι τώρα. Η ενέργειά σου είναι στο ζενίθ, και τώρα ετοιμάζεσαι για την κίνηση που θα σου φέρει τη νίκη. Αν λειτουργήσεις θετικά, θα έχεις ανάλογα αποτελέσματα. Μη γεμίζεις με μνησικακία, γιατί αυτό θα επηρεάσει την έκβαση των γεγονότων. Δεν είσαι απλός παρατηρητής στη ζωή σου, αλλά δημιουργός των όσων σου συμβαίνουν. Ένας ξαφνικός έρωτας μπορεί να προκύψει από το φιλικό περιβάλλον σου ή ένα ταξιδάκι. Μια φιλία ίσως να γίνει ρομαντικό ειδύλλιο, που θα σου δώσει φτερά. Άφησε τον έρωτα να γαληνέψει την ψυχή σου.

Δίδυμοι: Το συναίσθημα δεν έχει τιμή. Ο έρωτας έχει εισβάλει δυναμικά στη ζωή σου, και βρίσκεσαι σε μια ατμόσφαιρα αρμονίας και ικανοποίησης. Αντί όμως να ευχαριστηθείς όλο αυτό που σου συμβαίνει, ασχολείσαι με το αν παίρνεις ακριβώς όσα δίνεις κι αν το πρόσωπο απέναντί σου είναι πραγματικά εντάξει μαζί σου ή σε εκμεταλλεύεται. Νιώθεις όλες τις αγωνίες σου να έρχονται στην επιφάνεια και σε κατακλύζει η ανασφάλεια, οπότε πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς την αθωότητά του. Είσαι Δίδυμος, όχι Σκορπιός, και πρέπει να βγεις από τον φαύλο κύκλο που σε κάνει να μετράς τι παίρνεις και ποιος από τους δυο σας είναι ο πιο σωστός. Υπάρχει έντονη εύνοια αυτή τη στιγμή στη ζωή σου. Απόλαυσε ό,τι σου προσφέρεται. Η αγάπη δεν έχει τιμή.

Καρκίνος: Στόχος η συναισθηματική ολοκλήρωση. Όλα στρέφονται γύρω από τις προσωπικές σχέσεις σου και στο πώς θα συνδυάσεις τις αλλαγές που γίνονται στην καριέρα σου, στις συνεργασίες σου και στην ατομική σου εξέλιξη. Τώρα θα ασχοληθείς πολύ με τους δικούς σου ανθρώπους και το πώς θα ξαναβάλεις την αρμονία, την ομορφιά και τον έρωτα στη ζωή σου. Θα σε απασχολήσουν οι έννοιες «σπίτι» και «οικογένεια» και θα αναρωτηθείς ποιες είναι οι σωστές κινήσεις για να θέσεις τις σχέσεις σου σε μια νέα βάση. Ξεκίνα από την αρχή. Αυτοσχεδίασε και βάλε την ενέργειά σου και το πνευματικό σου δυναμικό στην υπηρεσία της συναισθηματικής ολοκλήρωσης. Μην αφήσεις ανομολόγητες σκέψεις ή μυστικά να επηρεάζουν τη σχέση σου, αν έχεις. Μίλα ανοιχτά.

Λέων: Ο έλεγχος δεν είναι το παν. Κάτι περιμένεις, κάπου έχεις επενδύσει, σε μια ερωτική σχέση ή μια συνεργασία, και τώρα περιμένεις τα αποτελέσματα των ενεργειών σου. Ο έρωτάς σου, αν υπάρχει, παραμένει κρυφός, το ίδιο και οι κινήσεις σου, και όλα γίνονται μέσα σε ένταση και μυστικότητα. Τα συναισθήματά σου είναι βαθιά και ξεκινούν από την ανάγκη σου να μεταμορφωθείς ψυχολογικά μέσα από την ένωσή σου με ένα άλλο πλάσμα. Όσο θέλεις να ελέγχεις τα πάντα τόσο θα καθυστερείς την εξέλιξη και θα μπλοκάρεις την ενέργεια. Όλα γίνονται για να μετρήσεις τις δυνάμεις σου και να δεις ότι όσο πιο πολύ εμπιστεύεσαι τους άλλους, ιδίως το σύντροφό σου, τόσο κερδίζεις. Έτσι άλλωστε θα έρθει πιο κοντά σου. Οραματίσου αυτό που επιθυμείς και μη βιάζεσαι.

Παρθένος: Τα όνειρά σου γίνονται πραγματικότητα. Έρωτας τρυφερός, παραμυθένιος, γεμάτος από συναισθήματα που ρέουν. Τώρα είναι η ώρα για σένα που θα διασκεδάσεις, θα γιορτάσεις, που θα θέλεις να γνωρίσεις το έτερόν σου ήμισυ. Αρχίζεις να σκέφτεσαι επισημοποιήσεις, οικογένεια, παιδιά. Το σύμπαν είναι μαζί σου και θα σε βοηθήσει να υλοποιήσεις τα όνειρά σου και να απολαύσεις την αφθονία σε όλα τα επίπεδα. Συνδυάζεις τον έρωτα με τη φροντίδα, τη φιλία με τη χαρά. Μην επιτρέψεις στη σχολαστική αναλυτική διάθεση που σε διακρίνει να σου δημιουργήσει αναστολές, ή εκλογικεύσεις τις καταστάσεις. Ζήσε τον έρωτα και αποκάλυψε τα αισθήματά σου στον άνθρωπό σου, αν έχεις σχέση, χωρίς συστολές και περιορισμούς. Γεύσου όλη την ευτυχία, με τη καρδιά στον ουρανό και τα πόδια στη γη.

Ζυγός:Νέοι έρωτες, ανανεωμένες ελπίδες. Όλα είναι πιθανά αυτή την περίοδο. Τα πάντα κινούνται στη συχνότητα της αλλαγής προς ένα μοντέλο ζωής που σε κάνει να νιώθεις άλλος άνθρωπος, ελεύθερος και έτοιμος να απολαύσεις ό,τι στερήθηκες το προηγούμενο διάστημα. Η ψυχή σου διψά για ρομάντζο και έρωτα, και θέλεις να δεις τον νέο, ανανεωμένο εαυτό σου να καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του συντρόφου σου. Πιθανότατα να ξεκινήσει ένα ειδύλλιο στον εργασιακό σου χώρο, το οποίο έχει ελπίδες να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό. Από την άλλη, αν κάποιες σχέσεις σου σε κάνουν να νιώθεις πως είσαι σε τέλμα και χάνεις την όρεξή σου για ζωή, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τις διακόψεις και να βρεις νέους τρόπους να εμπνευστείς ξανά.

Σκορπιός:Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η γοητεία σου θα γίνει πόλος έλξης και θα φέρει στο δρόμο σου πολλούς υποψήφιους συντρόφους, οι οποίοι θα κάνουν τα πάντα για να σε κατακτήσουν, μια και θα έλκεις τα βλέμματα με την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό που εκπέμπεις αυτή την περίοδο. Αναζητάς το πάθος και την περιπέτεια, τίποτα δεν είναι για σένα αδύνατο. Από την άλλη, φιλικά πρόσωπα θα σε ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι που θα το αποφασίσεις ξαφνικά. Αυτό το ταξίδι θα παίξει σημαντικό ρόλο στα ερωτικά σου, ίσως εκεί να γνωρίσεις το άτομο που θα κάνει την καρδιά σου να σκιρτήσει και θα σε ξαναβάλει στο κλίμα της επιθυμίας και του ερωτικού ενθουσιασμού. Θα ανακαλύψεις τη χαρά της ζωής και θα γίνεις το επίκεντρο, ζώντας ξανά μια δεύτερη εφηβεία.

Τοξότης: Χρωστάς στον εαυτό σου! Ο Αύγουστος έχει για σένα τίτλο: «Το καλοκαίρι των αισθήσεων». Θα νιώσεις μια έξαψη από τις λίγες, θα παρασύρεις και θα παρασυρθείς σε έναν χορό απόλαυσης, από ένα πρόσωπο που θα μπει ή υπάρχει ήδη στη ζωή σου, και που θα σε κάνει να νιώθεις πως θέλεις να γευτείς τα πάντα στον υπέρτατο βαθμό. Ετοιμάσου για υπερβολές, καθώς το κεραυνοβόλο πάθος που θα σε διακατέχει θα σε οδηγήσει στα άκρα. Τόσο, μάλιστα, που θα νιώθεις ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγαλείο που ζεις. Πρόσεξε τις σπατάλες, γιατί θα έχεις την τάση να ξοδεύεις για το πρόσωπο που αγαπάς ή επιθυμείς. Ωστόσο, οφείλεις να ζήσεις τη μαγεία και την έκσταση που σε πλημμυρίζει. Το χρωστάς στον εαυτό σου.

Αιγόκερως: Η ζυγαριά γέρνει υπέρ σου. Πλησιάζεις προς την εκπλήρωση των επιθυμιών σου και τραβάς όλα τα βλέμματα πάνω σου. Η συνεχής μεταμόρφωσή σου σε οδηγεί σε έναν νέο τρόπο αντίληψης, που σε χαλαρώνει περισσότερο στην καθημερινότητά σου και μαλακώνει τη στάση σου στις σχέσεις σου με πρόσωπα από το στενό περιβάλλον σου. Έχεις έντονα συναισθήματα, οπότε ίσως αποφασίσεις να επισημοποιήσεις τη σχέση σου, αν έχεις. Μπορεί να ετοιμάζεσαι να συγκατοικήσεις ή να μετακομίσεις. Ο έρωτας τώρα εισχωρεί στον πυρήνα της ύπαρξής σου, και για χάρη του είναι δυνατόν να αλλάξεις τα περισσότερα από τα δεδομένα στη ζωή σου. Ένα ρομαντικό ταξίδι θα ανανεώσει τη σχέση σου ή θα σε φέρει κοντά σε μια ευχάριστη έκπληξη, αν δεν έχεις δεσμό.

Υδροχόος: Ζήσε εδώ και τώρα. Σκέφτεσαι παρελθοντικές καταστάσεις που κανονικά θα έπρεπε να τις είχες λήξει μέσα σου, όμως υπάρχει ακόμα η ανάμνηση των όσων θα μπορούσαν να είχαν γίνει και δεν έγιναν. Το μυαλό σου τρέχει προς τα πίσω, ξεχνάς ότι είσαι Υδροχόος και οφείλεις να κοιτάς μπροστά! Ξαφνικά έχεις μια ροπή στο μελόδραμα και, αντί να δώσεις προτεραιότητα στη ζωή που ζεις και στα πρόσωπα που τη γεμίζουν, ταλαιπωρείσαι με σχέσεις που υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου. Αυτό που χρειάζεσαι επειγόντως είναι γερές δόσεις χαράς και επαφή με άτομα που σε ανεβάζουν και είναι ανοιχτά και ειλικρινή απέναντί σου. Μην εξιδανικεύεις πρόσωπα που κάποτε σε πλήγωσαν και που δεν πρόκειται να αλλάξουν. Απόλαυσε το εδώ και τώρα, χωρίς προσκολλήσεις.

Ιχθύες: Αναζήτησε την ισορροπία. Πλέεις σε πελάγη ευτυχίας, τα βλέπεις όλα ροζ και έχεις αποφασίσει ότι θα ζήσεις το όνειρό σου μέχρι τέλους. Τα ρομαντικά συναισθήματα δεν σου αφήνουν χρόνο να ασχοληθείς με τα επίγεια, όμως κάτι δεν προχωράει όπως το έχεις σχεδιάσει στο υλικό επίπεδο και αναγκαστικά να στραφείς στη βοήθεια των φίλων. Έτσι, θα ανακαλύψεις με έκπληξη ότι οι άλλοτε ευεργέτες σου τώρα σου ζητούν να αποκαταστήσεις την ισορροπία στη ζωή σου, που εδώ και καιρό έχει διασαλευτεί. Ίσως η λύση στο θέμα σου είναι να φροντίσεις να υπάρχει δικαιοσύνη στο δούναι και λαβείν, ώστε να μην αισθάνεται κανείς χρησιμοποιημένος. Δείξε ότι πατάς γερά στα πόδια σου, για να μπορέσει και ο έρωτας, νέος ή παλιός, να σταθεί σε στέρεες βάσεις.

Aπό την Αριάνα Παπακώστα, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη