Αφιέρωμα στον Αντώνη Πολυκανδριώτη στο "Μελίνα"

09.05.2011
Αφιέρωμα στο σημαντικό Έλληνα ζωγράφο Αντώνη Πολυκανδριώτη παρουσιάζει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από τις 17 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου.

Αφιέρωμα στο σημαντικό Έλληνα ζωγράφο Αντώνη Πολυκανδριώτη παρουσιάζει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από τις 17 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται 60 περίπου χαρακτηριστικά έργα από τη συνολική θεματολογία του ζωγράφου, Προσωπογραφίες και Ολόσωμες Φιγούρες, Συνθέσεις, Τοπία, Νεκρές Φύσεις, Καθημερινές Σκηνές-Επαγγέλματα και Σκηνές από την Κατοχή. Η έντονη πλαστικότητα που συχνά υπερβαίνει την ακαδημαϊκή προσέγγιση, η εκφραστική μορφοπλαστική και η εντατική χρήση κιαροσκούρο που σε πολλά έργα υποκαθιστά την πολυχρωμία της παλέτας, χαρακτηρίζουν το έργο του ζωγράφου.

Η έκθεση πραγματοποιείται βασισμένη σε έργα που συγκεντρώθηκαν από τον στενό οικογενειακό και φιλικό περίγυρο του ζωγράφου και αποτελεί προπομπό της υπό προετοιμασία αναδρομικής έκθεσης του Αντώνη Πολυκανδριώτη. Παράλληλα με την αναδρομική έκθεση θα κυκλοφορήσει αναλυτικό λεύκωμα με έργα του ζωγράφου. Για το λόγο αυτό, το παρόν εισαγωγικό αφιέρωμα απευθύνεται επίσης σε κατόχους των έργων του.


Την έκθεση επιμελήθηκε η κόρη του ζωγράφου Άλκηστις Πολυκανδριώτη.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί συνοπτικός συνοδευτικός κατάλογος.

INFO:
Εγκαίνια: Τρίτη 17 Μαΐου, ώρα 20.00
Διάρκεια: 17 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2011.
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» -ισόγειο: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, τηλ.: 210 34 52 150, στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός

Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά : 10.00-14.00 και 17.00-21.00 εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής