Οι Queen θα τιμηθούν με Global Icon Award στα 2011 MTV EMA

21.10.2011
Οι Queen, το πιο επιτυχημένο γκρουπ όλων των εποχών στα βρετανικά charts, θα τιμηθούν με το Global Icon Award στα 2011 MTV EMA, όπως ανακοίνωσε σήμερα το MTV

Οι Queen, το πιο επιτυχημένο γκρουπ όλων των εποχών στα βρετανικά charts, θα τιμηθούν με το Global Icon Award στα 2011 MTV EMA, όπως ανακοίνωσε σήμερα το MTV. Η θρυλική ροκ μπάντα θα καταλάβει τη σκηνή για μια απίθανη εμφάνιση. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 40η επέτειο από το σχηματισμό των Queen το 1971. Μέχρι σήμερα, οι εισηγμένοι στο «Rock and Roll Hall of Fame» Queen, έχουν κερδίσει αμέτρητες διακρίσεις με πωλήσεις πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ, 16 #1 άλμπουμ, 18 Ν #1 singles και του #1 άλμπουμ σε πωλήσεις όλων των εποχών για το Ηνωμένο Βασίλειο (η συλλογή τους Greatest Hits έχει πουλήσει 5.7 εκατομμύρια αντίτυπα).

Με παρουσιάστρια την πολυτάλαντη ηθοποιό και τραγουδίστρια Selena Gomez, τα 2011 MTV EMA θα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 22.00 από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Χορηγοί των βραβείων είναι οι Dell, Replay, Hyundai και Swatch.

«Είναι μεγάλη μας τιμή ένα βραβείο Global Icon Award. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φανούμε αντάξιοι!» δήλωσε ο Brian May των Queen.

«Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, οι Queen έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην pop μουσική κουλτούρα! Από γενιά σε γενιά το κοινό αλλά και μουσικοί από όλο τον κόσμο έχουν αγκαλιάσει τα τραγούδια του συγκροτήματος, κάνοντάς τα ‘ύμνους’. Είναι προνόμιο μας να τους έχουμε μαζί μας στα 2011 MTV EMA στο Belfast και περιμένουμε με αγωνία τη ζωντανή εμφάνισή τους!» δήλωσε ο Bruce Gillmer, Executive Vice President of Talent and Music Programming / Events for Viacom International Media Networks.