Το rock κοινό σπάει στα δύο

10.11.2011
Ήταν ο πιο απρόβλεπτος συνδυασμός. Ο Lou Reed, της avant-garde σκηνής της Νέας Υόρκης και των Velvet Underground –του πιο αιρετικού rock συγκροτήματος που υπήρξε ποτέ– και οι Metallica, η μπάντα του καταιγιστικού hard rock με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν ένα album!

Ήταν ο πιο απρόβλεπτος συνδυασμός. Ο Lou Reed, της avant-garde σκηνής της Νέας Υόρκης και των Velvet Underground –του πιο αιρετικού rock συγκροτήματος που υπήρξε ποτέ– και οι Metallica, η μπάντα του καταιγιστικού hard rock με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν ένα album! Η ιδέα της συνεργασίας τους γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2009. Η κοινή εμφάνιση των Metallica - Lou Reed στην 25η επέτειο του Rock And Roll Hall Of Fame τους δημιούργησε την επιθυμία να μπουν στο στούντιο και να πειραματιστούν.

Σε δέκα τραγούδια, 90 λεπτά μουσικής με στίχους που μιλούν για την απώλεια, τη ζήλεια, τη βία και την εκδίκηση oι Lou Reed + Metallica έδωσαν τη δική τους Rock εκδοχή στην ιστορία της Lulu. Γιατί όπως λέει κι ο Reed «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομάδα κρούσης στο Rock από τους Metallica. Παίξαμε μαζί και το κατάλαβα, είναι ό,τι καλύτερο έκανα ως σήμερα και το καλύτερο συγκρότημα που θα μπορούσα να ονειρευτώ».

Μια μεγάλη συνεργασία έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχία του “Lulu” αλλά και να διχάσει το κοινό. Όταν Lou Reed και Metallica συναντούν τον σκηνοθέτη μεγάλων underground ταινιών (Black Swan, Requiem for a Dream, Wrestler) Darren Aronofsky, το αποτέλεσμα είναι το video clip για το τραγούδι “Iced Honey”. Και αν μετά τον “Μαύρο Κύκνο” άσπροι και μαύροι κύκνοι σε καταδίωκαν, οι καθρέφτες και τα τζάμια είχαν γίνει οι μεγαλύτεροι φόβοι σου, ετοιμάσου για ένα μέλι διαφορετικό από τα άλλα.. ”παγωμένο”. Οι κοινωνικές ανισότητες, η αδυναμία να αντικρύσουμε κατάματα τις πιο βαθειά κρυμμένες επιθυμίες μας και οι φόβοι που καραδωκούν σε ανύποπτο χρόνο και μας ταράζουν είναι μερικά μόνο από τα μοτίβα του Aronofsky που χρησιμοποιεί σε κάθε του δουλειά. Το video clip θα γυριστεί στο San Francisco Bay Area και θα είναι έτοιμο στο τέλος του μήνα.

Το album “Lulu” έχει αποσπάσει πολλές κριτικές, άλλοτε διθυραμβικές και άλλοτε αποδοκιμαστικές. Το κοινό της ροκ έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, αυτούς που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό αυτή τη συνεργασία και αυτούς που θεωρούν το “Lulu” ως τη χειρότερη δουλειά των Metallica.