Δέσποινα Βανδή: Σαρωσε τον Λυκαβηττό. Ο Βασίλης μπισμπίκης, η κόρη της με το νέο έρωτα, ο Φοίβος και η σπάνια αναφορά στον πατέρα της

Δέσποινα Βανδή: Σαρωσε τον Λυκαβηττό. Ο Βασίλης μπισμπίκης, η κόρη της με το νέο έρωτα, ο Φοίβος και η σπάνια αναφορά στον πατέρα της
Ήταν μια συναυλία που όσοι βρέθηκαν εκεί σίγουρα δεν θα ξεχάσουν, όπως ακριβώς κι εκείνη πριν 21 χρόνια που μας αποχαιρετούσε από το ίδιο σημείο για να πάει στη Μαδρίτη.

Το Θέατρο Λυκαβηττού γέμισε ασφυκτικά χθες το βράδυ για εκείνη. Και όχι μόνο μέσα, αλλά και απ' έξω. Και πάνω στα βράχια που βρίσκονται περιμετρικά του θεάτρου υπήρχε κόσμος που παρακολουθούσε καθισμένος κατάχαμα την ιστορική επιστροφή της Δέσποινας Βανδή εκεί. Ανάμεσα στον κόσμο φυσικά ο Βασίλης Μπισμπίκης με τον κολλητό τους φίλο Μανώλη Κονταρό, αλλά και η κόρη της Μελίνα με τον νέο έρωτα στη ζωή της Δημήτρη Φιντιρίκο.

Το κοινό ζέσταναν οι Kings που με το πρόγραμμά τους άρχισαν να ξεσηκώνουν τον κόσμο μέχρι την ώρα που η Δέσποινα Βανδή βγήκε στη σκηνή με το "Σήμερα" και στη συνέχεια μίλησε στον κόσμο λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας είμαι ευγνώμων. Ευγνωμοσύνη είναι η λέξη. Είναι υπέροχο μετά από 30 χρόνια να μπορώ να βρίσκομαι ακόμα πάνω σε αυτή τη σκηνή και να συνδεόμαστε με αυτόν τον τρόπο με τόση αγάπη, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντική η σημερινή νύχτα για μένα.

Ο Λυκαβηττός δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Κάποιοι από εδώ ήσασταν και αγέννητοι σε εκείνη την επική συναυλία του 2003, τότε που σας αποχαιρετούσα κι έφευγα και πήγαινα Μαδρίτη. Η σημερινή λοιπόν νύχτα είναι μια αναμέτρηση με τη ζωή, με τα χρόνια αυτά τα 21 που πέρασαν. Τι γίναμε, τι ζήσαμε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ; Με τα σωστά και τα λάθη μας; Αυτό έχει σημασία παιδιά γιατί ο χρόνος περνάει έτσι.

Είμαι ευγνώμων και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Κολλάει το στόμα μου από την αγωνία αυτή τη βραδιά. Θέλω να πω κι ένα τεράστιο ευχαριστώ, γιατί κάπου εδώ δεν ξέρω που ακριβώς, είναι, ένας από τους σημαντικότερους, ο σημαντικότερος, το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου, ο αγαπημένος μου ο Φοίβος. Σ’ ευχαριστώ. Έχω πολλούς λόγους να είμαι συγκινημένη απόψε. Φοίβο σ΄ευχαριστώ για όλα αυτά που κάναμε μαζί, σ' ευχαριστώ»

Στα highlights της βραδιάς και το κλείσιμο του πρώτου μέρους της εμφάνισής της με την Πανσέληνο όπου ζήτησε από τον κόσμο, αφού το φεγγάρι δεν φαινόταν ακόμα πάνω από το θέατρο να ανάψει τα κινητά και όλοι το έκαναν μετατρέποντας τις κερκίδες σε μαγικό τοπίο.

Μια ακόμα πολύ συγκινητική στιγμή ήταν πριν ξεκινήσει να τραγουδάει το "Μέχρι Μάη μήνα" καθώς αποκάλυψε οτι εκείνη την περίοδο δυσκολευόταν πολύ να πει το συγκεκριμένο τραγούδι καθώς είχε να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα της και τόνισε πως πολλές φορές το φαίνεσθαι δεν έχει σχέση με το πώς νιώθει ο άλλος μέσα του.

Στο κλείσιμο μια έκπληξη από την κόρη της και τους συνεργάτες της. Μια τούρτα στη σκηνή, η κόρη της και ο Φοίβος δίπλα της ξανά.

Και στο τελείωμα κι άλλα ευχαριστώ και η αναμέτρηση με το παρελθόν που η ίδια θέλησε, όπως είπε να ξορκίσει να φτάνει στο τέλος της:

«Σας ευχαριστώ. Πάρα πολλά ευχαριστώ που ήρθατε τέτοια μέρα δύσκολη, δρόμοι κλειστοί, Καλλιμάρμαρο, χαμός, ψύχρα… Σας ευχαριστώ. Ήθελα να τον ξορκίσω αυτόν τον Λυκαβηττό, ήθελα να ξανάρθω. Μεγάλες διαδρομές, ανθρώπινα τα λάθη. Σημασία έχει να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Ν’ αγαπιόμαστε λιγάκι»

Και νομίζουμε οτι το χθεσινό βράδυ ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να το πετύχει αυτό και είμαστε σίγουρες πως κοιμήθηκε με την ψυχή της πιο ελαφριά από ποτέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.09.2024 - 04:47