Φορέας της νόσου των εραστών. Την πάτησες!

16.02.2012
Φορέας μίας περίεργης νόσου, αυτής των Εραστών, είναι μία γυναίκα στο βιβλίο του Κυριάκου Γιαλένιου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι.

Φορέας μίας περίεργης νόσου, αυτής των Εραστών, είναι μία γυναίκα στο βιβλίο του Κυριάκου Γιαλένιου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι.

Λϊγα λόγια για την Νόσο των Εραστών: Ένα χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο σε μια έρημη παραθαλάσσια λουτρόπολη στήνεται ένα σκηνικό προδοσίας, ανατροπών και κάθαρσης. Ένας προδομένος εραστής, δύο βασανισμένοι καλόγεροι, ένας διανοούμενος-τσιγγάνος και μια μονόφθαλμη μετανάστρια. Πίσω από όλους αυτούς, μία γυναίκα, φορέας της Νόσου των Εραστών, -άλλοτε θύτης και άλλοτε θύμα της- που κινεί τα νήματα και κρατάει τις απαντήσεις. Μοίρες αγνώστων που συνδέονται αναπάντεχα, χρόνιες πληγές που κλείνουν σφραγισμένες από απρόσμενες φιλίες κι ένας έρωτας, ο οποίος σέρνει απ' την αρχή ως το τέλος το στίγμα της περιώνυμης ασθένειας. Δράμα χαρακτήρων, ιστορία μυστήριου και μια άσκηση πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις... όλα αυτά μαζί. Ως το τέλος.


Ο Κυριάκος Γιαλένιος γεννήθηκε το 1978 στην Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Κατά καιρούς αρθρογραφούσε στο περιοδικό SOUL ενώ τα τελευταία εφτά χρόνια εργάζεται στην αλυσίδα βιβλιοπωλείων ΙΑΝΟS.

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) η παρουσίαση του βιβλίου «Η Νόσος των Εραστών» του συγγραφέα Κυριάκου Γιαλένιου.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, στο πλαίσιο του κύκλου «Νέες πέννες της Θεσσαλονίκης».
Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Στέφανος Τσιτσόπουλος.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.