You May! Στις σφαίρες της φαντασίας και της επιθυμίας

27.04.2012
“You May!” μία νέα χοροθεατρική πρόταση της Ομάδας Χορού της Ζωής Δημητρίου που διερευνά τις σφαίρες της φαντασίας, της επιθυμίας και του κινδύνου στη σημερινή κοινωνία παρουσιάζεται στις 24-27 Μαΐου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

“You May!” μία νέα χοροθεατρική πρόταση της Ομάδας Χορού της Ζωής Δημητρίου που διερευνά τις σφαίρες της φαντασίας, της επιθυμίας και του κινδύνου στη σημερινή κοινωνία παρουσιάζεται στις 24-27 Μαΐου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Η νέα δουλειά της εγκατεστημένης στο Λονδίνο Ζωής Δημητρίου ανιχνεύει τα όρια της ανοχής και τα περιθώρια ρίσκου μέσα στην αυστηρή δομή της σημερινής κοινωνίας. Σύμφωνα με τις θεωρίες για την «κοινωνία του ρίσκου», οι σκοτεινές πλευρές της προόδου, όπως ο πυρηνικός κίνδυνος, οι κλιματικές αλλαγές και η οικονομική κρίση, καθορίζουν τις κοινωνικές συγκρούσεις κάνοντας το σύγχρονο άνθρωπο να υποφέρει από απωθημένα άγχη και φόβους.

Αντλώντας την έμπνευσή της από την αριστουργηματική ταινία La Jetée (1962) του πρωτοπόρου Γάλλου κινηματογραφιστή Chris Marker, η ανερχόμενη χορογράφος προτείνει νέες μορφές σκηνικής αφήγησης διευρύνοντας με τόλμη το χορογραφικό της λεξιλόγιο.

Η παράσταση συνδυάζει ζωντανή κίνηση (χορογραφία της Ζωής Δημητρίου), σχεδιασμό φώτων (από τον Chahine Yavroyan), πρωτότυπη μουσική επένδυση (από τον Andy Pink) και σκηνική επένδυση (από την Ingrid Hu).

Το You May! είναι μια συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Laban Theatre (Λονδίνο). Υποστηρίζεται επίσης από τα θέατρα The Place (Λονδίνο) και Arnolfini (Μπρίστολ), από το Arts Council της Αγγλίας και το Βρετανικό Συμβούλιο.

«Ένα τοπίο γεγονότων, μια σκαλωσιά που υποστηρίζει διάφορες επιφάνειες στις οποίες μπορούμε να προβάλλουμε τις επιθυμίες μας, μια σειρά ανοιχτών δυνατοτήτων, όπου οι κανόνες που τίθενται γεννιούνται στις ανταλλαγές μεταξύ των δύο περφόρμερ και του κοινού.» – Ζωή Δημητρίου


Καλλιτεχνικός Διευθυντής/Χορογράφος: Ζωή Δημητρίου
Μουσικός Συνθέτης: Andy Pink
Δραματουργός: Michael Pinchbeck
Σκηνικά/Κοστούμια: Ingrid Hu
Φωτισμοί: Chahine Yavroyan

ΙΝFO:

Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια : 18 € | Φοιτ.-Νεανικό-65+-ΑΜΕΑ: 10 €

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Τηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.