Οι φετινές υποψηφιότητες του Mercury Prize

13.09.2012
Από τον Ρίτσαρντ Χόλεϊ μέχρι την Τζέσι Γουέαρ, οι φετινοί υποψήφιου που διεκδικούν το αγγλικό βραβείο είναι ήδη στον αέρα.

Το βραβείο Mercury Prize έχει περάσει από τα χέρια καλλιτεχνών όπως Pj Harvey (2011), XX (2010), Σπιτς Ντεμπελ (Speech Debelle) (2009), είναι το πιο σημαντικό βραβείο σε αγγλικό έδαφος μετά τα Brit κι αν σε περίπτωση δεν τα έχεις ακούσει ποτέ, κάθε χρόνο είναι υποψήφια τα άλμπουμ που ξεχώρισαν σε Αγγλία και Ιρλανδία. Οι περισσότεροι είναι πρωτοεμφανιζόμενοι αλλά υπάρχουν στις λίστες και ονόματα που είναι γνωστά εδώ και χρόνια όπως συνέβη με τον Πολ Γουέλερ (Paul Weller) ή την περσινή νικήτρια PJ.

Χθες στο Hospital Club έγινε η μεγάλη ανακοίνωση για τους φετινούς υποψηφίους οι οποίοι θα κονταροχτυπηθούν για τη μεγάλη βραδιά της 1ης Νοεμβρίου, την ημέρα που θα βγει ο μεγάλος νικητής με 20.000 λίρες στις τσέπες. Ανάμεσα τους είναι η πάρα πολύ καλή Τζέσι Γουεαρ (Jessie Ware) του εθιστικού σχεδόν "Running" με το Devotion, οι ωραίοι livάδες Plan B του 'Ill Manors' , ο «παλιός» Ρίτσαρντ Χόλει (Richard Hawley) με το σόλο δίσκο του Standing on the sky’s edge αλλά και ο Μάικλ Κιγουανούκα" (Michael Kiwanuka) που θυμίζει Motown εποχές και το στυλ του Ότις Ρέντινγκ (Ottis Redding) .

Η λίστα αναλυτικά:

Alt-J – "An Awesome Wave"

Richard Hawley – "Standing On The Sky’s Edge"

Plan B - "Ill Manors"

Sam Lee – "Ground Of Its Own"

Lianne La Havas – "Is Your Love Big Enough?"

Django Django – "Django Django"

The Maccabees – "Given To The Wild"

Ben Howard – "Every Kingdom"

Jessie Ware – "Devotion"

Roller Trio – "Roller Trio"

Field Music – "Plumb"

Michael Kiwanuka – "Home Again"

Κ.Π