Οι Mechanimal στο Τώρα Κ44

03.04.2013
Οι Mechanimal θα εμφανιστούν στο Τώρα Κ44 το Σάββατο 6 Απριλίου.

Οι Mechanimal θα εμφανιστούν στο Τώρα Κ44 το Σάββατο 6 Απριλίου. Ο ήχος των Mechanimal έχει συζητηθεί πολύ. Οι ίδιοι τον ονομάζουν drone 'n' roll – ένα δικό τους blend techno πειραματισμού, krautrock ρυθμολογίας και shoegaze κιθαριστικού θορύβου, ένα ηχητικό σύνολο το οποίο λειτουργεί ως υπόβαθρο για τα επιβλητικά θεατρικά φωνητικά του Freddie F.

Φανερά επηρεασμένοι από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, οι Mechanimal αποτυπώνουν ηχητικά, στιχουργικά και οπτικά το αστικό τοπίο που τους γέννησε. Θέλουν, κάθε ζωντανή εμφάνιση τους να διαφέρει από τις υπόλοιπες έτσι ώστε κάθεμια από αυτές να προσθέτει και μια ξεχωριστή μουσική κατάσταση στον ηχητικό τους καμβά.

Από την πρώτη τους punk εμφάνιση στο Floral και τη τεχνοκρατικά στημένη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ τους στο Six D.O.G.S., μέχρι την τρομοκρατική παράσταση στο No Central και τη θορυβιστική τους έκρηξη στο Frown, κατά τη διάρκεια του Lust Magazine Party, οι Mechanimal επιζητούν το καινούργιο, το απροσδόκητο και το αναπάντεχο σε κάθε τους νέο gig.

Ο πρώτος δίσκος των Mechanimal κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012, από την Inner Ear Records, σε διπλό δεκάιντσο βινύλιο, CD και digital download, ενώ στις 14 Ιουνίου κυκλοφορεί και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσω της Rough Trade Distribution. Το άλμπουμ "Mechanimal" συνάντησε σχεδόν καθολική αποδοχή από κοινό και κριτικούς.

Από μεγάλο μέρος του Τύπου χαρακτηρίστηκε ελληνικός δίσκος της χρονιάς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συμπεριλήφθηκε στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς στην παγκόσμια δισκογραφία.

Info
Που: Τώρα Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44

Πότε: Σάββατο 6 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 23:00

Ελεύθερη είσοδος