Μπιγιονσέ: "Είμαι μία μοντέρνα φεμινίστρια"

03.04.2013
Η 31χρονη περφόρμερ, τραγουδίστρια και businesswoman ξεκαθαρίζει τι σημαίνει για αυτή ο χαρακτηρισμός που την ακολουθεί τελευταία...

Who run the world? Girls. Η Μπιγιονσέ (Beyonce) δεν έχει κρύψει ποτέ τη φεμινιστική της πλευρά και στα τραγούδια της αλλά και στις ζωντανές της εμφανίσεις αφού σπάνια έχει άντρες πάνω στη σκηνή μαζί της και αν ζούσε σε άλλη εποχή θα πρωτοστατούσε στα κινήματα υπέρ της ισότητας των δύο φίλων. Δεν έχει καταφέρει και λίγα αλλά ας μην είμαστε κι υπερβολικοί. Είναι και το μάρκετινγκ στη μέση.


Η 31χρονη τραγουδίστρια φωτογραφήθηκε στο καινούριο τεύχος της Vogue και μίλησε για την «ταμπέλα» της φεμινίστριας και δεν την ενοχλεί καθόλου αλλά ξεκαθάρισε και λίγο την κατάσταση. « Αυτός ο χαρακτηρισμός μπορεί να είναι πολύ ακραίος. Νομίζω ότι είμαι μία μοντέρνα φεμινίστρια. Πιστεύω στην ισότητα αλλά γιατί θα πρέπει να διαλέξεις τι τύπος γυναίκας είσαι; Γιατί πρέπει να βάζουμε ταμπέλες σε όλα; Είμαι απλά μια γυναίκα και μ’ αρέσει πολύ» δήλωσε στο περιοδικό.

Επίσης, ανέλυσε λίγο τη θεωρία της τονίζοντας πως μπορεί να υποστηρίζει πως πρέπει να είμαστε ίσοι με το ισχυρό φύλο και πως έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να το πετύχουμε αλλά είναι ευτυχισμένη στο γάμο της και αγαπάει πολύ τον σύζυγο της. «Νιώθω πως ως κυρία Κάρτερ (σ.σ. το επίθετο του Jay Z) είμαι ο εαυτός μου αλλά πιο τολμηρή και πιο ατρόμητη απ’ ότι ήμουν πριν.» αναφέρει χαρακτηριστικά εξυμνώντας γι' άλλη μια φορά το μπαμπά της Blue Ivy.

Κ.Π