"Eφυγε" ο μπασίστας των Deftones

15.04.2013
Ο Τσι Τσενγκ απεβίωσε ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα σε κώμα.

Το 2008 ο Τσι Τσένγκ (Chi Cheng), ένας από τους ιδρυτές των Deftones , έπεσε θύμα τροχαίου όταν το αμάξι το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με κάποιο άλλο, υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς σε αντίθεση με την αδερφή του που ήταν συνοδηγός κι έπεσε σε κώμα για πέντε χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ήταν κλινικά νεκρός και ήταν με μηχανική υποστήριξη στην εντατική αλλά οι κοντινοί του άνθρωποι διατηρούσαν μία ελπίδα πως θα επανελθει γιατί η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή.

Οτραγουδιστής των Deftones, Τσίνο Μορένο (Chino Moreno)είχε γράψει κάποια στιγμή πως «Ο Chi είναι ένας από τους πιο δυνατούς ανθρώπους που ξέρω και προσεύχομαι αυτή η δύναμη του να το επαναφέρει» αλλά τελικά το Σάββατο στις 3 το βράδυ, η καρδιά του 42χρονου μπασίστα της μπάντας σταμάτησε κι έχασε τη μάχη με τη ζωή.

«Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να γράψω. Η αγάπη και η αφοσίωση όλων σας στον Chi ήταν ανιδιοτελής και υπέροχη. Ξέρω πως θα τον θυμάστε ως ένα γίγαντα στη σκηνή, που είχε μία μεγάλη καρδιά για όλους. Τον πήγαμε στα επείγοντα στις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όμως η καρδιά του ξαφνικά σταμάτησε. Έφυγε από αυτόν τον κόσμο με εμένα να του σιγοτραγουδάω τραγούδια που αγαπούσε.» έγραψε η μητέρα του ενώ τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο Μορένο στο facebook.

K.Π