Επιτέλους, #willpower!

23.04.2013
Ως δεκαπεντάχρονος rapper που μεγάλωνε στο Los Angeles και ονειρευόταν το hip hop καλλιτεχνικό στερέωμα, o will.i.am έγραψε ένα τραγούδι και το ονόμασε “#willpower”.

Τώρα, επτά Grammys και 33 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων αργότερα, ο frontman των The Black Eyed Peas προετοιμάζεται για την κυκλοφορία ενός solo άλμπουμ που έχει τον ίδιο τίτλο με το τραγούδι που ‘αναζητούσε την φήμη’ και έγραψε όταν ήταν παιδί. Η πρώτη solo προσπάθεια από την κυκλοφορία του πλατινένιου άλμπουμ του 2010 ‘The Beginning’ των Black Eyed Peas, το #willpower βρίσκει για άλλη μία φορά τον συνθέτη/μουσικό/παραγωγό να ικανοποιεί τα όνειρα του για την κατάκτηση του μουσικού κόσμου.

Η συνέχεια του solo άλμπουμ του 2007, ‘Songs About Girls’, το ‘#willpower’ επεκτείνει το fusion από hip hop, R&B και ηλεκτρονική χορευτική μουσική και μας προσφέρει τα πιο πρόσφατα και ακαταμάχητα μεταδοτικά, party anthems του will.i.am.

Η standard έκδοση του άλμπουμ περιέχει 15 εθιστικά, κολλητικά tracks που ερμηνεύει με την συνοδεία των εκλεκτών φίλων του που κυμαίνονται από pop mega-stars (Μπρίτνει Σπίαρς (Britney Spears), Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber), Κρις Μπράουν (Chris Brown) κ.α.) μέχρι εξαιρετικά ταλαντούχους up-and-comers (που περιλαμβάνουν την Ολλανδή dance diva Eva Simons, το Νοτιοκορεάτικο γυναικείο γκρουπ 2NE1, την τραγουδίστρια/συνθέτη Skylar Grey και την 7χρονο rapper Baby Kaely). Επίσης συμμετέχει το άλλο μέλος των Black Eyed Peas, apl.de.ap και η 70μελής Czech Symphony Orchestra της Πράγας. Το #willpower διευρύνει τον ήχο του will.i.am που συνεργάζεται με πρωτοποριακούς και καινοτόμους καλλιτέχνες όπως οι Dr. Luke, Cirkut, Benny Blanco, Afrojack, οι Steve Angello και Sebastian Ingrosso των Swedish House Mafia, Lazy Jay και FRESHM3N III.

Το single ‘Scream & Shout’ feat. Britney Spears ενσωματώνει επιδέξια το χαρμάνι του #willpower από τολμηρό electro και μελωδική pop. To εντυπωσιακό club anthem κυκλοφόρησε το φθινόπωρο και σκαρφάλωσε αμέσως στο Νο1 του iTunes single chart και στο top 3 του Billboard Hot 100, ενώ το καταληκτικό video έφτασε τα 175 εκατομμύρια views στο VEVO.

Το ‘Scream & Shout’ ακολούθησε το soulful single ‘This Is Love’ που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και έγινε Πλατινένιο σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Τα ‘ουράνια’ φωνητικά της Eva Simons επιτυγχάνουν τον electro-house στόχο τους με την συμβολή των Sebastian Ingrosso και Steve Angello (Swedish House Mafia) στην παραγωγή.

Να σημειώσουμε πως είναι ένας ένθερμος φιλάνθρωπος, βραβευμένος με δύο NAACP Image Awards, και συνεχίζει να αναζητά νέους τρόπους για να διοχετεύσει το απεριόριστο πάθος του και την αστείρευτη ενέργειά του.

Κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου!