Κλασική μαγειρίτσα και Καλή Ανάσταση

29.04.2013
Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με την οικογένειά μας, να μας περιμένει στο τραπέζι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή λαχταριστή μαγειρίτσα. Ιδού μια συνταγή για κλασική μαγειρίτσα και καλή μας όρεξη ...

Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με την οικογένειά μας, να μας περιμένει στο τραπέζι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή, λαχταριστή μαγειρίτσα.

Ιδού μια συνταγή για κλασική μαγειρίτσα και καλή μας όρεξη ...

Υλικά

1 συκωταριά (1.000-1.200 γραμμ.)
Καρδιές από 2 μαρούλια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος
1 φλιτζ. καφέ ρύζι γλασέ
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζετε τη συκωταριά σε καυτό νερό και τη ζεματίζετε για 2-3 λεπτά.

2. Την ξεπλένετε καλά με τρεχούμενο νερό σε ένα σουρωτήρι και την ψιλοκόβετε.

3. Τη βάζετε στην κατσαρόλα με 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα λαχανικά, που τα έχετε επίσης ψιλοκόψει, και τα αφήνετε τόσο όσο να μαραθούν. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλύπτονται τα υλικά σας.

4. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά.

5. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το μαγείρεμα όσο χρειαστεί να βράσει και το ρύζι. Σβήνετε τη φωτιά και χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα, προσθέτετε τους κρόκους και όταν ενοποιηθούν, ρίχνετε σιγά σιγά το λεμόνι.

6. Τέλος, προσθέτετε λίγο λίγο ζωμό, που έχετε πάρει από την κατσαρόλα, και ρίχνετε το αβγολέμονο στη μαγειρίτσα.