Το "Yeezus" του Κάνιε Γουέστ μόλις κυκλοφόρησε

21.06.2013
To "Yeezus" είναι το έκτο album του χαρισματικού Αμερικάνου τραγουδιστή και παραγωγού της hip-hop μουσικής και κυκλοφορεί από την Rock-A-Fella Records και την Def Jam.

Το album άρχισε να ηχογραφείται στο Παρίσι και ολοκληρώθηκε στην Αμερική, με τον Κάνιε Γουέστ (Kanye West) να συγκεντρώνει στο πλευρό του την αφρόκρεμα των καλλιτεχνών της σύγχρονης μουσικής όπως οι Skrillex, Tyler The Creator, Frank Ocean, John Legend, James Blake, Kid Cudi, Chief Keef, King L και Justin Vernon of Bon Iver και παραγωγούς που έχουν επηρεάσει καταλυτικά τον ήχο των τελευταίων δεκαετιών όπως οι Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter (aka Daft Punk). O Γουέστ επιστράτευσε και τον θρυλικό παραγωγό Rick Rubin για να ‘αδειάσει’ τον ήχο του άλμπουμ, αναζητώντας μία μινιμαλιστική προσέγγιση.

Ως προς το μουσικό στυλ του album, o Γουέστ δηλώνει " Είναι trap, Chicago drill και house. Ήξερα ότι ήθελα να έχει ως βαθιά επιρροή τον ήχο του Σικάγου, που θα ακούω και θα μου αρέσει, όπως η παλιά Chicago House μουσική. Πιστεύω πως ακόμα και το "Black Skinhead" αγγίζει τα όρια της house. Το τραγούδι "Οn Sight" ακούγεται σαν acid house και προφανώς το " I Am A God " είναι ένα super house τραγούδι."

Το ‘Yeezus’ είναι μία ‘πολιτισμική βόμβα’ που έσκασε πριν λίγο, αλλά ο απόηχός της μόλις άρχισε να εξαπλώνεται.