Cassette Store Day: Κασέτες παντού!

16.07.2013
Μετά την Record Store Day έρχεται και η γιορτή της κασέτας για να θυμηθείς παλιές εποχές σε θρανία και βόλτες με το walkman.

Μας αρέσουν τα βινύλια και τα cd αλλά σαν τις κασέτες δεν έχει. Πάνω που λέγαμε πως θέλουμε τα άλμπουμ να βγαίνουν και σε κασέτες και να ξεκινήσουμε πάλι την αγαπημένη oldschool συνήθεια της ετοιμασίας των mixtap, κάποιοι ωραίοι τύποι λίγα χιλιόμετρα μακριά θα οργανώσουν ειδική μέρα γι’ αυτές.

«Είναι μια γιορτή για ένα προϊόν που είναι προσιτό σε όλους, είναι φθηνό και επιβιώνει ακόμα στο ταραχώδες κλίμα της μουσικής βιομηχανίας.» δηλώνουν οι διοργανωτές της Cassette Store Day η οποία θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και θα είναι στα πρότυπα της καθιερωμένης Record Store Day.

Στα πλαίσια του εορτασμού της θα συμμετέχουν οι εταιρίες Sexbeat, Kissability και Suplex cassettes ενώ οι Transgressive, Bella Union, Domino, 4AD, Wichita Recordings θα επανακυκλοφορήσουν σε κασέτες, άλμπουμ καλλιτεχνών τους όπως οι At the Drive in, Pulled Apart by Horses, The Flaming Lips και Deerhunter.

Επίσης οι Fucked Up, Los Campesinos! και Fair Ohs θα έχουν καινούριες μουσικές ειδικά για εκείνη την ημέρα, έχουν οργανώσει ένα μεγάλο event στο Rough Trade East, θα γίνουν συναυλίες και dj sets σε Νέα Υόρκη, Λoς Άντζελες, Τόκυο και περιμένουμε ανακοινώσεις για Ευρώπη.

K.Π