«Είμαι μία πόρνη, ερωτεύομαι όσους μου ποζάρουν»

09.09.2013
Έκανε τα μοντέλα να μοιάζουν πολύ πιο ενδιαφέροντα από τα ρούχα και τα κοσμήματα που διαφήμιζαν. Έχει φωτογραφήσει τους πάντες, από τη Τζέρι Χολ (Jerry Hall) και την Κέιτ Μος (Kate Moss) ως τον Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) και τον Ντέιμον Άλμπαρν (Damon Albarn). Ο διάσημος Βρετανός φωτογράφος Ντέιβιντ Μπέιλεϊ (David Bailey) ισχυρίζεται ότι το μυστικό της επιτυχίας του δεν είναι το... σταθερό του χέρι, αλλά το γεγονός ότι ερωτεύεται μανιασμένα κάθε πρόσωπο που ποζάρει για αυτόν. «Είμαι μία πόρνη, ερωτεύομαι αυτούς που μου ποζάρουν όση ώρα είναι μαζί μου» δήλωσε με την περίφημη χαλαρότητά του ο 75χρονος Μπέιλεϊ στην Telegraph. «Είτε είναι άντρας – προσπαθώ να αποφεύγω τους σκύλους - είτε είναι γυναίκα. Πρέπει να λατρέψεις τους ανθρώπους που σου ποζάρουν, να είναι στο κέντρο του σύμπαντός σου για αυτές τις δύο τρεις ώρες της ημέρας που είσαι μαζί τους.» Ο Μπέιλεϊ είναι αθεράπευτος θαυμαστής του Πικάσο και σεσημασμένος λάτρης του ωραίου ... Στη λίστα με τις πρώην συζύγους του συγκαταλέγονται η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ (Catherine Deneuve) και το μοντέλο Μαρί Χέλβιν (Marie Helvin), ενώ είχε φλογερό δεσμό και με ένα από τα πρώτα σουπερμόντελ, την ηθοποιό Τζιν Σρίμπτον (Jean Shrimpton). Διακόσια πενήντα από τα διάσημα πορτρέτα του - επιλεγμένα και εκτυπωμένα από τον ίδιο - θα εκτεθούν από τον επόμενο Φεβρουάριο στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, υπό τον τίτλο «Bailey’s Stardust». Ηθοποιοί, συγγραφείς, μουσικοί, κινηματογραφιστές, σχεδιαστές, μοντέλα, καλλιτέχνες και άνθρωποι που συνάντησε στα ταξίδια του... πολλοί διάσημοι, άλλοι ανώνυμοι, όλοι αξέχαστοι. Επιμ. Χριστίνα Τσατσαράγκου

Έκανε τα μοντέλα να μοιάζουν πολύ πιο ενδιαφέροντα από τα ρούχα και τα κοσμήματα που διαφήμιζαν. Έχει φωτογραφήσει τους πάντες, από τη Τζέρι Χολ (Jerry Hall) και την Κέιτ Μος (Kate Moss) ως τον Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) και τον Ντέιμον Άλμπαρν (Damon Albarn). Ο διάσημος Βρετανός φωτογράφος Ντέιβιντ Μπέιλεϊ (David Bailey) ισχυρίζεται ότι το μυστικό της επιτυχίας του δεν είναι το... σταθερό του χέρι, αλλά το γεγονός ότι ερωτεύεται μανιασμένα κάθε πρόσωπο που ποζάρει για αυτόν.

«Είμαι μία πόρνη, ερωτεύομαι αυτούς που μου ποζάρουν όση ώρα είναι μαζί μου» δήλωσε με την περίφημη χαλαρότητά του ο 75χρονος Μπέιλεϊ στην Telegraph. «Είτε είναι άντρας – προσπαθώ να αποφεύγω τους σκύλους - είτε είναι γυναίκα. Πρέπει να λατρέψεις τους ανθρώπους που σου ποζάρουν, να είναι στο κέντρο του σύμπαντός σου για αυτές τις δύο τρεις ώρες της ημέρας που είσαι μαζί τους.»

Ο Μπέιλεϊ είναι αθεράπευτος θαυμαστής του Πικάσο και σεσημασμένος λάτρης του ωραίου ... Στη λίστα με τις πρώην συζύγους του συγκαταλέγονται η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ (Catherine Deneuve) και το μοντέλο Μαρί Χέλβιν (Marie Helvin), ενώ είχε φλογερό δεσμό και με ένα από τα πρώτα σουπερμόντελ, την ηθοποιό Τζιν Σρίμπτον (Jean Shrimpton).

Διακόσια πενήντα από τα διάσημα πορτρέτα του - επιλεγμένα και εκτυπωμένα από τον ίδιο - θα εκτεθούν από τον επόμενο Φεβρουάριο στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, υπό τον τίτλο «Bailey’s Stardust».

Ηθοποιοί, συγγραφείς, μουσικοί, κινηματογραφιστές, σχεδιαστές, μοντέλα, καλλιτέχνες και άνθρωποι που συνάντησε στα ταξίδια του... πολλοί διάσημοι, άλλοι ανώνυμοι, όλοι αξέχαστοι.

Επιμ. Χριστίνα Τσατσαράγκου